Stronnictwo Demokratyczno-Narodowe

Moderator: Karl Schwarzengrau

Awatar użytkownika
Norbert Byfyj Stempel
Kontakt:

Re: Stronnictwo Demokratyczno-Narodowe

Post autor: Norbert Byfyj »

Przed ostatecznym zakończeniem IV zjazdu zaprezentowane zostanie nowe logo Stronnictwa. W dwóch wariantach. Pierwszy z tłem, drugi bez tła.
Obrazek
Obrazek
Norbert Byfyj - człowiek Koburgii i Suderlandu
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Nie zdążyłem tego jeszcze napisać, więc nadrabiam - jestem pod wielkim wrażeniem programu, jaki opracował Pan, widać, że traktuje Pan na poważnie nasze państwo i chce dla niego jak najlepiej. Na moją prośbę zainicjowane zostały obrady konwentu, liczę na aktywność SDN, aby opracować ustrój na miarę naszego stanu osobowego i możliwości czasowych a przy tym ciekawy i przyciągający innych użytkowników.
Awatar użytkownika
Norbert Byfyj Stempel
Kontakt:

Oficjalnie IV Zjazd zakończył się jakiś czas temu, niemniej nie było oficjalnej informacji. Także chciałbym oficjalnie zamknąć IV Zjazd i poinformować, że SDN rozpocznie prace nad swoim projektem konstytucji.
Szanowni goście!

Jest mi niezmiernie miło podziękować za udział i obserwację IV Zjazdu. Jest mi niezmiernie miło poinformować o tym że Stronnictwo Demokratyczno-Narodowe skutecznie odrodziło się. Jednakże nie można teraz osiąść. Przed ugrupowaniem wielkie zadanie aby przygotować projekt konstytucyjny. Cel SDN jest jasny - przygotowanie ustawy zasadniczej, która będzie oddawała ducha wizji państwa jaką przedstawia się w programie SDN.

Dziękuję raz jeszcze za uwagę i pragnę przekazać że jako SDN postaramy się relatywnie często informować o potencjalnych postępach nad pracami w projekcie.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Dziękuję,panie Byfyj, za udzielenie odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania :D

Naprawdę imponujące! 👏
Awatar użytkownika
Norbert Byfyj Stempel
Kontakt:

Z frontu SDN i ostatnich zmagań o to jaki byłby kraj marzeń.

Projekt konstytucji jest oczywiście czymś ambitnym, niewątpliwie dzień w którym to się wydarzy będzie czymś niezwykłym. Niemniej zanim do tego dojdzie to obserwatorzy muszą poznać.

Okazuje się że niezwykle ciężkim zadaniem jest podjęcie się struktury. Jako SDN nie chcemy by pod tym względem była to kolejna kalka konstytucji 3RP, zdecydowanie eksplorujemy tutaj inne rozwiązania, nawet inne rozwiazania prawne realnych państw które być może znajdą swoje niespodziewane zastosowanie w SRND.

Ustrojowo jesteśmy na rozdrożu decyzyjnym. Zdecydowanie nie będziemy optować za utopijną ideą, którą niegdyś wydałem. Wizja musi być realistyczna i wykonalna, tylko czy w pełni uda się ją przelać. Program SDN jest mapą tylko przelanie tego na ustawę zasadniczą będzie naszym wyzwaniem.

Przypomnieć także pragniemy że jako projekt SDN nie będzie to projekt kompromisowy, tylko wizja jaką prezentujemy.

Stay tuned and watch this space
Awatar użytkownika
Norbert Byfyj Stempel
Kontakt:

Dzieło SDN jest wykonane, choć wymagające poprawek.

Wizja Suderlandu przyszłości, nieco utopijna, ale wyznaczająca kierunek w którym chcemy dążyć. Wizja Konstytucji IV Republiki jest dla państwa dostępna

https://docs.google.com/document/d/1its ... sp=sharing
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje”