A możesz to podrzucić w formie bez zniekształcenia? Jakość bez znaczenia - może to być jakiś wycinek z Waszych map bylebym mógł to odnieść do innych granic. Wygodniej byłoby nanieść to na mapę.Piotr Jankowski pisze: 02 wrz 2024, 17:52 A to akurat Komarchia Nordacka, coś na kształt terytorium stołecznego - Achkov, czyli stolica i przyległe tereny.
Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Aktualizacja mapy z 12.09.2024, która uwzględnia:
1. Oficjalne powstanie Suderlandzkiej Republiki Narodowo-Demokratycznej (SRND).
2. Zmiany wewnętrznego podziału w II Federacji Nordackiej (zanik Westlandu oraz dodanie terytorium Komarchii).

Link do Kustosza.
Link do Bastionu.
1. Oficjalne powstanie Suderlandzkiej Republiki Narodowo-Demokratycznej (SRND).
2. Zmiany wewnętrznego podziału w II Federacji Nordackiej (zanik Westlandu oraz dodanie terytorium Komarchii).

Link do Kustosza.
Link do Bastionu.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Zmiany w FN wydają się sensowne. Są dwa normalne samorządy (Muratyka i Monarchia Kiryjska) i tereny zarządzane przez centralę.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Co to ta liga morsko kolonialna;d ? Oraz Hiperborea - mam racje, że jest to stanowczo nowy byt?
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Liga ta jest związana ze Związkiem Winkulijskim. Hiperborea nie jest nowym kontynentem, istnieje już ponad 10 lat, ale przez większość tego czasu jest to kontynent nieaktywny. Działał tam Aryun, Tirimudżia oraz Siedmiogród. Bialeńczycy 5 lat temu zorganizowali wyprawę do Hiperborei, o której można przeczytać w najnowszym numerze "Tajemniczego Pollinu".
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Stanowczo nie jest to nowy byt... jak Andrzej zauważył ma ponad 10-letnią historię i niektórzy z nas pamiętają działające tam państwa.
A fakt, że odrodziła się dopiero na mapach robionych przeze mnie, wynika tylko z tego, że niegdyś nieszczęsny KIK z Dreamlandu po prostu ją sobie wymazał z mapy... bo tak i już. Zresztą nie była to jedyna ziemia, która została przez nich wymazana z powodów chyba tylko im znanych.
PS. Chyba mnie nie lubią... rano przez 6-tą robiłem aktualizację mapy, a kilkanaście godzin później Fenocja ogłasza zakończenie działalności. No cóż skoro do 7 października ich forum działa i to chyba jest oficjalna data zamknięcia tego kraju i zapewne następna aktualizacja mapy będzie pewnie z tą datą.
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Wszystko zawsze winą KIKu 
Co do fenocji, trudne życie kartografa - też był to jednoosobowy projekt?
Co do fenocji, trudne życie kartografa - też był to jednoosobowy projekt?
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
No cóż... Kartografowie nie biorą urlopu 

- śp. J. von Ribertrop • Stempel
O przepraszam bardzo, tym razem KIK nie ma nic do rzeczy. KIK Hiperboreę uwzględniał, uwzględniał ją także Waksman (tu akurat błędnie lokując ją pod Neocontem, ale pamiętam, że widziałem mapę z bodaj maja 2018 na której się już poprawił). Osobą która usunęła Hiperboreę z mapy byłeś ty, za namową Andrzeja i Ametysta.Ronon Dex pisze: 12 wrz 2024, 21:48 A fakt, że odrodziła się dopiero na mapach robionych przeze mnie, wynika tylko z tego, że niegdyś nieszczęsny KIK z Dreamlandu po prostu ją sobie wymazał z mapy...
Ups... a więc biję się w piersi i odszczekuję wcześniejsze... Hau, Hau, Hau. Mea kulpa...Joahim von Ribertrop pisze: 13 wrz 2024, 00:10 Osobą która usunęła Hiperboreę z mapy byłeś ty, za namową Andrzeja i Ametysta.
No cóż... w początkowym okresie tworzenia mapy popełniłem niezaprzeczalnie kilka błędów, nie dotarłem do wszystkich wcześniejszych map (Hiperborei nie było na wszystkich mapach KIK i nie było jej na niektórych mapach Pel Nandera) czy kierowałem się niekoniecznie słusznymi informacjami i sugestiami. Dopiero na skutek szerokich uzgodnień udało się wypracować to co jest obecnie - co jest zasługą w dużej mierze osób, które wytykały mi błędy i dostarczały posiadane materiały.