Operacja Łuna

miejsce ustaleń, zgłoszeń i informacji
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Re: Operacja Łuna

Post autor: Reza I Pahlavi »

Cóż... 🤔

Chodziło mi o regulacje w sprawach że coś należącego do państwa A spadło z kosmosu na wieś czy miasto państwa B i dokonało zniszczeń, albo,że w kraju Y jakaś korporacja nie dostała zgody na wysłanie satelity na orbitę z powodów niedostatków pod względem technicznym i bezpieczeństwa, więc ominęła procedury i dogadała się z Krajem X, gdzie normy techniczne są inne 😉

Na dzielenie kosmicznego tortu między państwa jeszcze za wcześnie, Biały Chanie, choć nie wątpię że do tego dojdzie ✌
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

To powinno wszystkich form żeglugi dotyczyć, kosmicznej, powietrznej, morskiej i lądowej.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Częściowo się zgadzam, panie Karolu, choć będę się trzymać wydzielenia prawa kosmicznego od wymienionych przez pana spraw morskich, lądowych czy powietrznych (jednakże podany przeze mnie przykład upadku czegoś z kosmosu należącego do jednego państwa na miejscowość drugiego państwa da się również łatwo zastosować do samolotów etc.) 😉
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Operacje kosmiczne są bardzo specyficzne, to prawda nie do podważenia i wymagają nieco ostrzejszych regulacji, to inna prawda. Żegluga, ale taka nieco wyobcowana.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Dokładnie, dlatego nie chcę tego wrzucić do jednego worka z wymienionymi przez pana konwencjonalnymi środkami transportu :D

Trochę przy takim prawie kosmicznym będzie pracy :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sputnik”