Jasne, usiądę dzisiaj (tzn. w nocy) albo jutro. Akurat jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju logo, herby, to robię je w Illustratorze i potem eksportuję do .png. Gdyby ktoś chciał edytować wektorowe logo, jakoś wykorzystywać jego elementy w krzywych to mogę udostępnić .svg, które można spokojnie otworzyć w darmowym InkscapeRonon Dex pisze: ↑31 lip 2024, 06:56Anastasia Windsachen pisze: ↑30 lip 2024, 00:18 Pozwoliłam sobie z ciekawości zrobić jakiś tam projekt herbu dla KSA.
A mógłbym prosić o zrobienie (skoro Twój wzór się spodobał i masz to w warstwach jak sadzę) odpowiednika tego elementu: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 633478.png
Planowałem to wstawić na nasz przyszły Air Force One, ale jeszcze nie do końca wiem jaki będzie podkład.
Najlepiej by było, aby pole zewnętrznego pierścienia miało kolor neutralny... czyli odmienny od barw narodowych (na mojej próbce jest czerwony bo akurat testowałem na niebieskim podkładzie - ale to nie jest korzystne). Wtedy bez względu na podkład będzie zawsze czytelne. Tak jak jest na realowym Air Force One. Pole środkowe dla odróżnienia może zostawić całe niebieskie...
Co prawda w razie czego GIMP czyta formaty PSD (bo Ty z tego co wiem używasz PS-a), ale dorobienie napisu, który miałby identyczną stylistykę w innym programie graficznym niż pierwotny format jest dość upierdliwe.
Symbole Narodowe KSA
Moderator: Obywatel New Olympia
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Re: Symbole Narodowe KSA
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

- Kontakt:
Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu 

Bardzo ładne... a "opóźnieniem" się nie przejmuj, sam dopiero w niedzielę znajdę czas na próbę stworzenia naszego Air Force One.Anastasia Windsachen pisze: ↑02 sie 2024, 20:40 Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu![]()
- Kontakt:
Edytowałam post, bo wcześniej dodane pieczęcie były wyeksportowane z dodatkowym wolnym polem wokół, więc były straty jakościAnastasia Windsachen pisze: ↑02 sie 2024, 20:40 Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu
![]()

- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
- Andżej-chan • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Kawał dobrej roboty. Bardzo dziękujemy za pomoc!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Pomyślałem również skoro prezydent ma swoją pieczęć, to może kwestia tego typu dla Sekretarzy Obrony i Stanu?
No i hymn, dwie moje propozycje już wrzuciłem.
No i hymn, dwie moje propozycje już wrzuciłem.

Może nam Anastazja stworzy w podobnym stylu, choć dobrze by było, aby się wyraźnie różniły... z Sekretarzem Obrony nie ma w sumie problemu - trzeba by skomponować coś z mniejszym godłem i np. mieczami itp.
Pokombinuję taką bazę... Tylko co dać jako wyróżnik dla Sekretarza Stanu?