Symbole Narodowe KSA

Moderator: Obywatel New Olympia

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Re: Symbole Narodowe KSA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ronon Dex pisze: 31 lip 2024, 06:56
Anastasia Windsachen pisze: 30 lip 2024, 00:18 Pozwoliłam sobie z ciekawości zrobić jakiś tam projekt herbu dla KSA.

A mógłbym prosić o zrobienie (skoro Twój wzór się spodobał i masz to w warstwach jak sadzę) odpowiednika tego elementu: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 633478.png

Planowałem to wstawić na nasz przyszły Air Force One, ale jeszcze nie do końca wiem jaki będzie podkład.

Najlepiej by było, aby pole zewnętrznego pierścienia miało kolor neutralny... czyli odmienny od barw narodowych (na mojej próbce jest czerwony bo akurat testowałem na niebieskim podkładzie - ale to nie jest korzystne). Wtedy bez względu na podkład będzie zawsze czytelne. Tak jak jest na realowym Air Force One. Pole środkowe dla odróżnienia może zostawić całe niebieskie...

Co prawda w razie czego GIMP czyta formaty PSD (bo Ty z tego co wiem używasz PS-a), ale dorobienie napisu, który miałby identyczną stylistykę w innym programie graficznym niż pierwotny format jest dość upierdliwe.
Jasne, usiądę dzisiaj (tzn. w nocy) albo jutro. Akurat jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju logo, herby, to robię je w Illustratorze i potem eksportuję do .png. Gdyby ktoś chciał edytować wektorowe logo, jakoś wykorzystywać jego elementy w krzywych to mogę udostępnić .svg, które można spokojnie otworzyć w darmowym Inkscape
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Anastasia Windsachen pisze: 02 sie 2024, 20:40 Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :)
Bardzo ładne... a "opóźnieniem" się nie przejmuj, sam dopiero w niedzielę znajdę czas na próbę stworzenia naszego Air Force One.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Anastasia Windsachen pisze: 02 sie 2024, 20:40 Za opóźnienie w dostawie mocno przepraszam, niestety, ale real mi wczoraj i dzisiaj dosyć namieszał w planach czego wynik jest chociażby tutaj widoczny. Niemniej zadanie wykonałam i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :)

Obrazek

Obrazek
Edytowałam post, bo wcześniej dodane pieczęcie były wyeksportowane z dodatkowym wolnym polem wokół, więc były straty jakości

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Piękne, naprawdę piękne. Dobra robota!
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andżej-chan »

Kawał dobrej roboty. Bardzo dziękujemy za pomoc!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Naprawdę bardzo dobrze wykonana praca i doceniam,bo cieszy oczy :D
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Pomyślałem również skoro prezydent ma swoją pieczęć, to może kwestia tego typu dla Sekretarzy Obrony i Stanu?
No i hymn, dwie moje propozycje już wrzuciłem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Mark Felt pisze: 08 sie 2024, 13:30 Pomyślałem również skoro prezydent ma swoją pieczęć, to może kwestia tego typu dla Sekretarzy Obrony i Stanu?
Może nam Anastazja stworzy w podobnym stylu, choć dobrze by było, aby się wyraźnie różniły... z Sekretarzem Obrony nie ma w sumie problemu - trzeba by skomponować coś z mniejszym godłem i np. mieczami itp.

Pokombinuję taką bazę... Tylko co dać jako wyróżnik dla Sekretarza Stanu?
Obrazek
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Hmm...dobra uwaga. Trudno coś wymyślić, może pióro do pisania?
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac Odkrywców”