Biuro Kongresu

Moderator: Obywatel New Olympia

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Biuro Kongresu

Post autor: Ronon Dex »

Przepraszam, ale mam pytanie: co to jest niby ten link do obrazków... media.discordapp.net... coś tam, coś tam... ?

Takie coś się normalnym użytkownikom forum po prostu nie wyświetla. Jak się domyślam pewnie trzeba mieć jakieś konto czy inny profil na jakimś discordzie czy jakimś odłamie tego komunikatora?

Efekt dla normalnego użytkownika forum jest taki:

Obrazek

Proponuje jednak wstawiać grafiki i obrazy w jakimś normalnym i powszechnie dostępnym systemie dzielenia się grafiką, albo najlepiej korzystać z naszego, mikronacyjnego Kustosza (w końcu po coś go utrzymujemy i za niego regularnie płacimy): https://kustosz.stempel.org.pl/
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Kontakt:

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Ronon Dex pisze: 12 cze 2024, 18:48 Takie coś się normalnym użytkownikom forum po prostu nie wyświetla. Jak się domyślam pewnie trzeba mieć jakieś konto czy inny profil na jakimś discordzie czy jakimś odłamie tego komunikatora?
Nie, po prostu geniusze jakiś czas temu uznali, że w ramach zwiększania zabezpieczeń linki prowadzące do plików wrzuconych na Discorda mają ważność tylko przez dzień.

Tłumacząc na ludzki: hostując obrazek na Discordzie będzie on widoczny na forum tylko przez dzień, a potem będzie trzeba wygenerować nowy link.
Awatar użytkownika
Azyen J. Hofsteede Stempel
Kontakt:

Post autor: Azyen J. Hofsteede »

Ronon Dex pisze: 12 cze 2024, 18:48 Przepraszam, ale mam pytanie: co to jest niby ten link do obrazków... media.discordapp.net... coś tam, coś tam... ?

Proponuje jednak wstawiać grafiki i obrazy w jakimś normalnym i powszechnie dostępnym systemie dzielenia się grafiką, albo najlepiej korzystać z naszego, mikronacyjnego Kustosza (w końcu po coś go utrzymujemy i za niego regularnie płacimy): https://kustosz.stempel.org.pl/
Dziękuję bardzo za powiadomienie o tym błędzie, przez lata korzystałem z aplikacji discorda, jednakże okazało się, że po wielu latach zmienili działanie linków. Co do kustosza, pierwszy raz o nim słyszę, jednakże z pewnością rozważę przejście na niego, na ten moment wracam do zaufanego imgbb (o ile ci też nie zmienili sposobu działania ich strony). Grafiki zostały już "naprawione" i powinny się już wyświetlać, w razie czego jestem na linii z Panem Ludovicim, żeby szybko rozwiązać problem jeżeli wróci.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Azyen J. Hofsteede pisze: 12 cze 2024, 20:26 Co do kustosza, pierwszy raz o nim słyszę, jednakże z pewnością rozważę przejście na niego...
Kustosz jest typowo "mikronacyjnym" zbiorem plików... stworzonym właśnie na potrzeby mikronacyjnej działalności - nie tylko grafiki, ale też np. PDF-ów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Mi wszystkie grafiki wyświetlają się właściwie. Wniosek przyjmuję i przekazuję pod obrady.
Bóeré Pá'Kílfee

Post autor: Bóeré Pá'Kílfee »

WNIOSEK O USTANOWIENIE NOWEGO STANU
Szanowny Panie Spikerze,
Zgłaszam wniosek o ustanowienie nowego stanu mającego zwać się West Poel. Dane na jego temat znajdują się poniżej.
W przypadku utworzenia stanu, pragnąłbym prosić o powołanie mnie na stanowisko jego gubernatora.

Stolica: Kennedy

Powierzchnia: ~102 000 km2

Populacja: 794 658

Krótki opis:
Stan z północy otaczają góry, z południa prerie, a przez środek przebija się pas lasów i sporadycznych łąk. West Poel bierze swą nazwę od jednego z regionów dawnego Apaczowa - Poelgii (nr 8 na mapie). „Poel” jest zniekształconą przez przybyszy (prawdopodobnie Lerwandczyków) formą nazwy wspomnianego regionu, a „West” odnosi się do faktu, iż jest to jedynie jego zachodni skrawek. Od XVIII wieku, lecz głównie podczas XIX wieku, osiedlało się tutaj wielu Lerwandczyków, stąd takie nazwy miast jak „Mourghann”, „Cournall” czy właśnie „Kennedy”. Prócz Suderlandczyków i Nandyjczyków są tu również mieszkańcy pochodzenia holenderskiego, których przodkowie przybywali głównie w XVIII wieku. Stan wzorowany byłby po części na Nebrasce i miałby podobny do niej klimat. Rozwiniętymi sektorami gospodarczymi byłyby rolnictwo, transport towarowy (drogowy i kolejowy) oraz przemysł drzewny, głównie na północy, lecz także na południu stanu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Informuję, że projekt niezwłocznie przedłożę pod obrady.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Chętnie zagłosuję za nowym stanem :D

Chcę założyć własny, ale działam powoli, bo jednak wniosek by był wnioskiem zwykłym, a nie na białym papierze, bo ja i grafika komputerowa to dwie różne bajki :lol:
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

W związku z wyjazdem Pana Kilfee wniosek nie będzie na tą chwilę procedowany.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

No niestety, bo zaszły tu zupełnie zaskakujące i nieprzewidziane okoliczności :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kongres”