Projekt Micropedia

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Projekt Micropedia

Post autor: Andżej-chan »

Zachęcony przez @Anastasia Windsachen postanowiłem dołożyć swoją cegiełkę do nowej, lepszej Micropedii. Do tego samego zachęcam mieszkańców Bastionu Pollin ze wszystkich państw oraz gości.

Proponuję, żebyśmy w tym wątku chwalili się postępami w pracach oraz dyskutowali na temat haseł dotyczących Bastionu i państw działających na naszym wspólnym forum.

Moja propozycja artykułu o Bastionie: https://wiki.mikronacje.info/Bastion_Pollin

Wstępna lista haseł do opracowania w pierwszej kolejności:
- Arcadia,
- Nan Di,
- Nowa Orda,
- Wyspa Świętej Małgorzaty,
- Bastion Union / bastionunionizm,
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Anonim Stempel

Re: Projekt Micropedia

Post autor: Anonim »

To jest przeniesiona Micropedia z Wikii aka Fandomu?
/-/ HEWRET Z GERWENU

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

HzG pisze: 20 sie 2024, 11:58 To jest przeniesiona Micropedia z Wikii aka Fandomu?
Raczej postawiona na nowo gdzie przenosi się to, co na Fandomie leży. Ogólnie opiera się na silniku Wikipedii więc daje więcej możliwości, no i tam też trafimy na bardziej aktualne informacje
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland, Członkini Radia Mikronacje

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Kontakt:

Post autor: Joahim von Ribertrop »

HzG pisze: 20 sie 2024, 11:58 To jest przeniesiona Micropedia z Wikii aka Fandomu?
Oryginalna baza jest z Micropedii z Fandomu. Nie pamiętam kiedy dokładnie było przenoszone, chyba gdzieś w 2021. Od tamtego czasu Micropedia fandomowa i "wikimikronacjowa" funkcjonują oddzielnie. Początkowo większość mikronautów używało Fandomu, ale w ostatnim czasie (czyli jakoś od zeszłego roku) rolę głównej Micropedii przejęła właśnie ta. Na Fandomie przez ostatnie... pół roku? nie widziałem nikogo innego niż autorów piszących o micronation i Bartów.
Awatar użytkownika
Anonim Stempel

Post autor: Anonim »

Anastasia Windsachen pisze: 20 sie 2024, 20:25 Raczej postawiona na nowo gdzie przenosi się to, co na Fandomie leży. Ogólnie opiera się na silniku Wikipedii więc daje więcej możliwości, no i tam też trafimy na bardziej aktualne informacje
Definitywnie importowana.

Trochę nostalgii, bo dużo treści i szablonów na Micropedii pochodzi ode mnie. Na Fandomie to widzę, że nawet admin mi się zachował, ale nie pamiętam danych logowania. xd
https://micropedia.fandom.com/wiki/Użyt ... rimusowski

Czy wróciłbym do redagowania? Raczej wykluczam.
/-/ HEWRET Z GERWENU

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””