Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dziś zakończyło się oficjalnie 1. Posiedzenie Gabinetu Prezydenta. Poniżej prezentujemy ustalenia z posiedzenia gremium:
Ustalenia z 1. Posiedzenia Gabinetu Prezydenta:
- Ustalenie polityki obronności oraz rozwoju Sił Konfederacji Stanów Arcadii,
- Wyznaczenie strategii oraz priorytetów polityki zagranicznej Konfederacji Stanów Arcadii,
- Przedstawienie Prezydenckich projektów.
Wiceprezydent Andrew Hordeman przejął tymczasowo obowiązki głowy państwa Konfederacji Stanów Arcadii na czas nieobecności prezydenta Marka Felta. Dzięki temu zachowana pozostanie pełna ciągłość władzy, a Gabinet Prezydenta będzie mógł nieprzerwanie funkcjonować.
- Pierwszy okres prezydentury Marka Felta przebiegł wyśmienicie. Przywódca udowodnił, że zasłużył na zaufanie, którym obdarzyli go wyborcy. - stwierdził wiceprezydent w czasie konferencji prasowej - Prezydent w pełni zasłużył na krótki urlop, po którym wróci pełen energii potrzebnej do efektywnego wykonywania obowiązków lidera jednej z największych i najaktywniejszych państw Pollinu.
Wszelkie wnioski i zapytania do władzy wykonawczej w dalszym ciągu składać można w dziale "Gabinet Prezydenta". Sprawy pilne załatwiane będą przez wiceprezydenta, natomiast na decyzje w sprawach większej wagi poczekać trzeba będzie do powrotu głowy państwa.
Drodzy Obywatele,
Biuro Prasowe Prezydenta Stanów Konfederacji Arcadii ma zaszczyt ogłosić o powrocie Prezydenta. Zabieg oraz wypoczynek przyniósł oczekiwane rezultaty. Prezydent nie zwalnia tempa i z nową energią i zapałem powraca do pracy.
Drodzy Arkadyjczycy,
Cieszę się, że udało mi się powrócić do pełni sił. Chciałbym podziękować Mr. Hordermanowi za to, że tak sumiennie i gorliwie zajmował najważniejsze stanowisko w Konfederacji. Nikogo innego nie widziałbym na stanowisku Vice prezydenta. Dziękuję mu.
Prezydent w specjalnym przemówieniu ogłosi również termin ws. Wyborów do Kongresu II Kadencji oraz chęć przystąpienia Konfederacji Stanów Arcadii do Paktu Bundżadarskiego w celu zacieśnienia współpracy z Państwami w strefie obronności.
Jutro Para Prezydencka udaje się w swoją pierwszą podróż do Królestwa Voxlandu.
Drodzy Obywatele,
Para Prezydencka, członkowie Departamentu Stanu oraz urzędnicy towarzyszący Prezydentowi zakończyli wczoraj dwudniową wizytę w Królestwie Voxlandu. Obydwa kraje zawarły umowę między sobą o Zawarciu Stosunków Dyplomatycznych.
Prezydent Felt zapytany po powrocie przez dziennikarzy tak odniósł się do wizyty:
Królestwo Voxlandu to piękny i duży kraj. Z bogatą historią i kulturą. Cieszę się, że jako Prezydent Aracadii mogłem reprezentować nasz kraj podczas tej historycznej wizyty. Jestem głęboko przekonany o tym, że otwarcie się Arcadii oraz Voxlandu na siebie to moment w którym obydwa wspaniałe kraje staną się partnerami.
Chciałbym również podziękować bardzo serdecznie za zaproszenie oraz za tak ciepłe przyjęcie.
Prezydent Mark Fetl ogłosił wyniki wyborów do Kongresu II Kadencji.
Zapraszamy do zapoznania się z nimi, a nowo wybranym kongresmenom życzymy powodzenia![/quote]
Szanowni Obywatele,
Mam zaszczyt poinformować, że zakończyłem rozmowy z politykami, których zaprosić chciałem do uczestnictwa w Gabinecie Prezydenta II kadencji. Ku mojej radości wszyscy przyjęli propozycje. W związku z tym 26 paxdziernika 2024 roku rozpocznie się uroczyste zaprzysiężenie Gabinetu.
W skład Gabinetu wejdą:
1. Wiceprezydent - @Mark Felt
2. Sekretarz Obrony - @Ronon Dex
3. Sekretarz Stanu - @Julius Ludovici