Biuro Prasowe Prezydenta

Moderator: Obywatel New Olympia

Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Re: Biuro Prasowe Prezydenta

Post autor: Mark Felt »

Drodzy Obywatele,

Dziś zakończyło się oficjalnie 1. Posiedzenie Gabinetu Prezydenta. Poniżej prezentujemy ustalenia z posiedzenia gremium:

Ustalenia z 1. Posiedzenia Gabinetu Prezydenta:

- Ustalenie polityki obronności oraz rozwoju Sił Konfederacji Stanów Arcadii,
- Wyznaczenie strategii oraz priorytetów polityki zagranicznej Konfederacji Stanów Arcadii,
- Przedstawienie Prezydenckich projektów.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrew Hordeman »

Wiceprezydent Andrew Hordeman przejął tymczasowo obowiązki głowy państwa Konfederacji Stanów Arcadii na czas nieobecności prezydenta Marka Felta. Dzięki temu zachowana pozostanie pełna ciągłość władzy, a Gabinet Prezydenta będzie mógł nieprzerwanie funkcjonować.

- Pierwszy okres prezydentury Marka Felta przebiegł wyśmienicie. Przywódca udowodnił, że zasłużył na zaufanie, którym obdarzyli go wyborcy. - stwierdził wiceprezydent w czasie konferencji prasowej - Prezydent w pełni zasłużył na krótki urlop, po którym wróci pełen energii potrzebnej do efektywnego wykonywania obowiązków lidera jednej z największych i najaktywniejszych państw Pollinu.

Wszelkie wnioski i zapytania do władzy wykonawczej w dalszym ciągu składać można w dziale "Gabinet Prezydenta". Sprawy pilne załatwiane będą przez wiceprezydenta, natomiast na decyzje w sprawach większej wagi poczekać trzeba będzie do powrotu głowy państwa.
/-/ Andrew Hordeman, gubernator Redrock
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Obrazek
Drodzy Obywatele,
Biuro Prasowe Prezydenta Stanów Konfederacji Arcadii ma zaszczyt ogłosić o powrocie Prezydenta. Zabieg oraz wypoczynek przyniósł oczekiwane rezultaty. Prezydent nie zwalnia tempa i z nową energią i zapałem powraca do pracy.
Drodzy Arkadyjczycy,
Cieszę się, że udało mi się powrócić do pełni sił. Chciałbym podziękować Mr. Hordermanowi za to, że tak sumiennie i gorliwie zajmował najważniejsze stanowisko w Konfederacji. Nikogo innego nie widziałbym na stanowisku Vice prezydenta. Dziękuję mu.
Prezydent w specjalnym przemówieniu ogłosi również termin ws. Wyborów do Kongresu II Kadencji oraz chęć przystąpienia Konfederacji Stanów Arcadii do Paktu Bundżadarskiego w celu zacieśnienia współpracy z Państwami w strefie obronności.
Jutro Para Prezydencka udaje się w swoją pierwszą podróż do Królestwa Voxlandu.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Obrazek
Drodzy Obywatele,
Para Prezydencka, członkowie Departamentu Stanu oraz urzędnicy towarzyszący Prezydentowi zakończyli wczoraj dwudniową wizytę w Królestwie Voxlandu. Obydwa kraje zawarły umowę między sobą o Zawarciu Stosunków Dyplomatycznych.
Prezydent Felt zapytany po powrocie przez dziennikarzy tak odniósł się do wizyty:
Królestwo Voxlandu to piękny i duży kraj. Z bogatą historią i kulturą. Cieszę się, że jako Prezydent Aracadii mogłem reprezentować nasz kraj podczas tej historycznej wizyty. Jestem głęboko przekonany o tym, że otwarcie się Arcadii oraz Voxlandu na siebie to moment w którym obydwa wspaniałe kraje staną się partnerami.
Chciałbym również podziękować bardzo serdecznie za zaproszenie oraz za tak ciepłe przyjęcie.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Obrazek
Drodzy Obywatele,

Prezydent Mark Fetl ogłosił wyniki wyborów do Kongresu II Kadencji.
Zapraszamy do zapoznania się z nimi, a nowo wybranym kongresmenom życzymy powodzenia![/quote]
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Skład Gabinetu [Biuro Prasowe Prezydenta]

Post autor: Andrew Hordeman »

Szanowni Obywatele,
Mam zaszczyt poinformować, że zakończyłem rozmowy z politykami, których zaprosić chciałem do uczestnictwa w Gabinecie Prezydenta II kadencji. Ku mojej radości wszyscy przyjęli propozycje. W związku z tym 26 paxdziernika 2024 roku rozpocznie się uroczyste zaprzysiężenie Gabinetu.
W skład Gabinetu wejdą:
1. Wiceprezydent - @Mark Felt
2. Sekretarz Obrony - @Ronon Dex
3. Sekretarz Stanu - @Julius Ludovici
/-/ Andrew Hordeman, gubernator Redrock
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gabinet Prezydenta”