Wniosek o dołączenie stanu Wildland do KSA

Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Wniosek o dołączenie stanu Wildland do KSA

Post autor: Stanisław Dmowski »

Dear Congressmen,

przedkładam pod obrady wniosek Mr Dexa, który wpłynął do biura kongresowego przed kilku dniami. Proszę o dyskusję.
WNIOSEK O USTANOWIENIE NOWEGO STANU

Szanowny Panie Spikerze,

Zgłaszam wniosek o ustanowienie nowego stanu o nazwie WILDLAND, który znajdowałby się pomiędzy stanami Whiteland i Redrock - na terenach obecnie zaznaczonych jako "p.j." obu tych stanów.

Wildland ma mieć klimat zbliżony do realowych stanów Montana i Wyoming.

Powierzchnia stanu wynosić będzie około 200 tys. km2, a ludność nie będzie przekraczała 500 tys. mieszkańców - z czego zapewne większość będzie zamieszkiwała dwa miasta, których położenie wstępnie oznaczył już Julius Ludovici (ich nazwy zostaną ustalone w późniejszym terminie). Stan będzie miał na swoim terenie częściowo góry oraz wyżynny płaskowyż - zgodnie z terenem na wstępnej mapce fizycznej kontynentu (wg pomysłu Juliusa Ludovici).

Gospodarka stanu będzie się opierała głównie na rolnictwie, z przewagą hodowli, gospodarce leśnej oraz na ewentualnej turystyce (np. łowiectwo itp.). Nie jest przewidywane rozwijanie w tym stanie przemysłu (poza naprawdę niewielkimi zakładami lokalnymi, głównie w okolicach oznaczonych już dwóch miast) - prowadzone przeze mnie duże zakłady przemysłowe są już lub zostaną ulokowane w New Olympia.

Flaga stanu:

Obrazek

Godło stanu:

Obrazek

Mapka z umiejscowieniem stanu:

Obrazek

Jednocześnie w przypadku pozytywnego rozpatrzenia mojego wniosku - proszę o mianowanie mnie gubernatorem nowego stanu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Wniosek o dołączenie stanu Wildland do KSA

Post autor: Andrzej Ordyński »

Szanowny Panie Spikerze,
Szanowni Kongresmeni,

Jednoznacznie popieram wniosek Mr Dexa. Pomysł powołania nowego stanu uważam za sensowny - obecnie każdy obywatel poza Mr Dexem stoi na czele jakiegoś stanu, więc wniosek ten jest jak najbardziej uzasadniony. Sam zamysł klimatu Wildlandu również jest ciekawy i warty poparcia. A za zaangażowanie wnioskodawcy w rozwój stanu mogę ręczyć na podstawie naszej dziesięcioletniej znajomości...
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Jakie jest zdanie przedstawiciela Statist Party @Julius Ludovici? Przyjęcie nowego stanu do Konfederacji to bądź co bądź niezwykle istotna sprawa.
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

Post autor: Julius Ludovici »

Przepraszam za nieudzielenie dotychczas odpowiedzi. Debata umknęła mojej uwadze. Oczywiście popieram wniosek. Mr Dex to osoba powszechnie szanowana i nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że ten stan poprowadzi bardzo dobrze. Propozycja złożona przez Mr Dexa jest także bardzo interesująca ze względu na opisany klimat, jak i obszar, na którym stan ma powstać.
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Czas przystąpić do głosowania. Czas do 9 czerwca, standardowo skrócę przy zebraniu wszystkich głosów.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

W imieniu Partii Populistycznej głosuję ZA.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Front Ludowy jest za przyjęciem Wildlandu do KSA.
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Wszyscy kongresmeni zagłosowali za przyjęciem stanu Wildland do Konfederacji Stanów Arcadii. Niezmiernie cieszę się z dołączenia nowego stanu do naszego państwa!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kongres”