Wieści z zamurza

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Wieści z zamurza

Post autor: Juraj Zvolynský »

Cóż, lubię na wakacjach czytać takie wiadomości od „dinozaurów”. Przynajmniej przy zimnym piwie na plaży mogę się pośmiać i uświadamiam sobie jacy ludzie zabijali Pollin i jego kreatywność wraz z nowymi mikronautami. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 21 lip 2023, 13:43 Cóż, lubię na wakacjach czytać takie wiadomości od „dinozaurów”. Przynajmniej przy zimnym piwie na plaży mogę się pośmiać i uświadamiam sobie jacy ludzie zabijali Pollin i jego kreatywność wraz z nowymi mikronautami. ;)
Tak... zawsze "fajnie" poczytać komentarze i "dobre rady" dotyczące tego w jaki sposób my powinniśmy się bawić - a prezentowane przez tych, którym ich kraje leżą i kwiczą... i tylko wiatr tam hula.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Ja zalinkowałem tę wypowiedź jako czystą ciekawostkę, pierwszy publiczny głos krytyczny. ;) Ani nie ma czym się przejmować, ani nie widzę powodu, by na króla-seniora się złościć. Ot zwykła różnica podejść do mikroświata. Pewnie - ja też bym wolał trzydziestoosobowe państwo unitarne w którym funkcjonują aktywnie ministerstwa, samorządy i wszystkie inne dziedziny życia. Ale to już zamierzchła przeszłość, przyszło nowe i niecierpliwe pokolenie, które chce bawić się na swoich zasadach tu i teraz, a dreamlandzkich (i wszelkich innych) królów ma w d. Obecny mikroświat jest inny niż ten sprzed dziesięciu lat, ale "z żywymi trzeba naprzód iść" - albo jęczeć, jak mają w zwyczaju niektórzy seniorzy.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Pragnę poinformować, że Cesarstwo Niemieckie uznało państwa znajdujące się na forum Bastionu Pollinu:
https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopi ... 5538#p5538

@Piotr Romanow @Andżej-chan @Coirloscadh @AF de Espada @Ronon Dex @AleksanderNovak
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Oranii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

To miło ze strony Jego Cesarskiej Mości, że zostaliśmy uznani po miesiącu de facto niepodległości Cesarstwa Nan Di. Dziękujemy też za tą informację. :)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ja również bardzo dziękuję za uznanie i liczę na owocną współpracę w przyszłości!
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Jeśli chodzi o uznanie jakiegoś państwa, przez nas, to tutaj nie mamy żadnych sztywnych reguł. Kierujemy się tym, że jeśli jakieś państwo istnieje, wykazuje aktywność i widzimy potencjał i szansę na stworzenie relacji dyplomatycznych, oraz jakiejś wspólnej aktywności, to wtedy uznajemy dane państwo. Zaś jeśli dane państwo jest otwarte na współpracę oraz gotowe do nawiązania umów i traktatów dwustronnych i spełnia nasze zasady dotyczące zawierania takich umów to często wychodzimy z taką właśnie propozycją.
Gdyby kogoś zainteresowały owe zasady to znaleść je można tu.
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Oranii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Friedrich von Baden pisze: 27 lip 2023, 11:27 Pragnę poinformować, że Cesarstwo Niemieckie uznało państwa znajdujące się na forum Bastionu Pollinu:
https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopi ... 5538#p5538

@Piotr Romanow @Andżej-chan @Coirloscadh @AF de Espada @Ronon Dex @AleksanderNovak
Również i ja pragnę serdecznie podziękować za taki gest ale obawiam się że wraz ze swoim skromnym państewkiem mogę zawieść i tak mizerne oczekiwania.
Nie czuję się jakoś na siłach działać w kolejnej mikronacji przy czym realioza nie pomaga w zajmowania się nawet pozostałymi.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

AF de Espada pisze: 27 lip 2023, 17:00 Również i ja pragnę serdecznie podziękować za taki gest ale obawiam się że wraz ze swoim skromnym państewkiem mogę zawieść i tak mizerne oczekiwania.
Nie czuję się jakoś na siłach działać w kolejnej mikronacji przy czym realioza nie pomaga w zajmowania się nawet pozostałymi.
Spokojnie, realioza w końcu trochę się złagodzi i być może chęci wrócą. ;)
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Andżej-chan pisze: 27 lip 2023, 21:43
AF de Espada pisze: 27 lip 2023, 17:00 Również i ja pragnę serdecznie podziękować za taki gest ale obawiam się że wraz ze swoim skromnym państewkiem mogę zawieść i tak mizerne oczekiwania.
Spokojnie, realioza w końcu trochę się złagodzi i być może chęci wrócą. ;)
Chciałbym aby tak było ale de facto po całej wojnie domowej nie mam żadnego pomysłu na to państwo.
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””