Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Przepraszam mości Panów za tak niekulturalne wtrącenie, ale z tego co wiem to
Ronon Dex pisze: ↑27 kwie 2024, 22:22
Niech mi ktoś wyjaśni, co ma jakaś Federacja Nordacka czy inny waksmanopodobny twór - do ziemi dawnej Bialenii?
fobie i inne
Andżej-chan pisze: ↑27 kwie 2024, 22:50
Na pewno nie będziemy zabraniać Bialeńczykowi zabawy w Bialenii z powodu jęków waksmaniątek, które poza trollingiem i gadaniem głupot na discordzie niewiele potrafią.
choroby psychiczne się leczy. Mam dobrego specjalistę, jeśli panowie mają problem ze sobą, a ewidentnie coś jest nie tak, to mogę polecić - będzie dobrze <3
Waksman pisze: ↑10 maja 2024, 16:14
Przepraszam mości Panów za tak niekulturalne wtrącenie, ale z tego co wiem to
Ronon Dex pisze: ↑27 kwie 2024, 22:22
Niech mi ktoś wyjaśni, co ma jakaś Federacja Nordacka czy inny waksmanopodobny twór - do ziemi dawnej Bialenii?
fobie i inne
Andżej-chan pisze: ↑27 kwie 2024, 22:50
Na pewno nie będziemy zabraniać Bialeńczykowi zabawy w Bialenii z powodu jęków waksmaniątek, które poza trollingiem i gadaniem głupot na discordzie niewiele potrafią.
choroby psychiczne się leczy. Mam dobrego specjalistę, jeśli panowie mają problem ze sobą, a ewidentnie coś jest nie tak, to mogę polecić - będzie dobrze <3
Jeśli ktoś mówi, że ma dobrego specjalistę od chorób psychicznych, istnieje duże prawdopodobieństwo, że zachwala go, bo korzysta z jego usług. Na Pana miejscu nie obrażałbym mieszkańców Bastionu i zajął się swoim państwem. Kim Pan jest w ogóle, co?
Jeśli dobrze rozumiem problem, to rozpoczął się z chwilą, gdy II FN została upodobniona na bastionie do tworu Waksmana, a ludzie tam zarządzający do waksmaniątek, pomimo że obóz polityczny Waksmana (a właściwie to raczej mógłbym powiedzieć, że Espady, bo Waksmana długo nie było) jest w opozycji do Konserw.
Chodzi o to, że Waksman nawet w pewnym momencie rzucił paszportem II FN i na parę tygodni (a może i nawet kilka miesięcy w sumie) był rzadko aktywny i nie udzielał się w polityce zbytnio. Dodatkowo Waksman zajmuje stanowisko opozycyjne wobec obecnej partii rządzącej, jaką jest Koalicja Konserwatywna, składająca się między innymi z Ziemiańskiego, Repulijskiego i Kirianóo.
Ot, skrót myślowy bez wnikania w meandry tamtejszej polityki. Tak jak realnie działaczy partii założonych przez JKM nazywa się niekiedy (złośliwie, nie przeczę) korwiniątkami, bez wdawania się w szczegóły, z której partii odszedł i z której go wyrzucono), tak ja napisałem o waksmaniątkach (również złośliwie, przyznaję).
Nie rozumiem takiej reakcji, wszak wzajemne złośliwości między nami nie są niczym nowym. FN przyznało mi nawet tytuł Rozczarowania Roku 2023, który przyjąłem z dumą.