Wieści z zamurza

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Wieści z zamurza

Post autor: Andrzej Ordyński »

A co w przypadku reaktywacji Rotrii? Czy Antwerpia zostanie zwrócona pod jurysdykcję Państwa Kościelnego?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Kondominium Hasselandzko-Skarlandzkie pod vilartowskim zarządem powierniczym... :lol: ;)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 09 kwie 2024, 09:59 A co w przypadku reaktywacji Rotrii?
A tfu... nie zapeszaj. ;) ;) ;) :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Do zanotowania: Jak my nie spieszyliśmy się, żeby zbanować Zanika (bo po prostu nie mieliśmy jeszcze procedur na taki wypadek), to próbowano wywierać na nas naciski, a teraz ów troll swobodnie hasa sobie po szeregu forów mikronacyjnych i wszystko jest okej. I czego nie rozumiecie? ;)
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Andżej-chan pisze: 10 kwie 2024, 09:28 Do zanotowania: Jak my nie spieszyliśmy się, żeby zbanować Zanika (bo po prostu nie mieliśmy jeszcze procedur na taki wypadek), to próbowano wywierać na nas naciski, a teraz ów troll swobodnie hasa sobie po szeregu forów mikronacyjnych i wszystko jest okej. I czego nie rozumiecie? ;)
Ja postawiłem sprawę jasno i dałem mu publicznie ostrzeżenie. Aby nie było. Jesteśmy państwem prawa. Od chwili publikacji mojego postu nie napisał jeszcze żadnego postu, więc nie mam podstaw do jego oskarżenia w sądzie. Za inne fora nie odpowiadam. Co do wywierania nacisków i tamtej sytuacji z Zanikiem, to ja nie robiłem tego. Ja najmilej jak mogłem rozmawiałem z tym człowiekiem, z resztą podobnie do Was Czcigodny Chanie. :)
Ale co prawda to prawda, że na innych forach hasa... Ale co to za fora... praktycznie martwy dreamland? :) ;)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ale przecież ja nie o was mówię. :)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Friedrich von Baden pisze: 10 kwie 2024, 10:40 Jesteśmy państwem prawa.
My w sumie też... tylko, że nie zawsze zawiłe procedury sprawdzają się w kwestiach typowych trolli - zaufaj mi, mam swoje lata i nie raz, i nie dwa administrowałem czy moderowałem na wielu forach, w zasadzie od początku rozpowszechnienia takich form komunikacji w naszym realowym kraju.

Najlepsze lekarstwo na trolla - to przycisk "usuń". Z trollem to jest w pewnym sensie wojna, ale przy konsekwentnym działaniu nie ma szans, bo trollowi napisanie czegoś zajmuje czas liczony w minutach, a moderacji/administracji usuwanie tego to w zasadzie sekundy. Na dłuższą metę to gra to jednej bramki i troll musi "wymięknąć".
Friedrich von Baden pisze: 10 kwie 2024, 10:40 Ja najmilej jak mogłem rozmawiałem z tym człowiekiem..
Też tak próbowałem, gdy się pojawił... bo życie (i komunikacja w Necie) nauczyło mnie, że ludzie czasem dorastają do cywilizowanej komunikacji - nawet w "mikro" są tego przykłady. Niestety w tym przypadku taka próba komunikacji nie zadziałała... a z chamstwem nie zamierzam się patyczkować. Po prostu uważam, że są pewne granice - po ich przekroczeniu to już tylko "pluton i łopata... za stodołą, o świcie". :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Post autor: Vilarte »

Garść wieści z KS:

Telexia po przejęciach pojedynczych spółek kupiła tym razem całe księstwo - część Cesarstwa Niemieckiego:
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13850/0

Przy okazji tej operacji powstał bank niemiecki w Sarmacji, który będzie pośredniczył w rozliczaniu kolejnych biznesów:
https://www.sarmacja.org/instytucja/profil/S00389

To bardziej ogólnomikronacyjne: liga piłkarska kobiet ma za sobą 17 z 26 kolejek, w tym momencie liderem jest ekipa Lodowczyń Gaudium przed angemonckim Nacionalem i Tesyliasporem:
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13851/0

Jutro o 21.00 spotkanie NIA na Discordzie, na którym będą omówione ostatnie działania naszego pionu IT, plany, dyskusje, propozycje, zażalenia, apelacje:
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 46#p393046
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Post autor: Vilarte »

Andżej-chan pisze: 09 kwie 2024, 09:59 A co w przypadku reaktywacji Rotrii? Czy Antwerpia zostanie zwrócona pod jurysdykcję Państwa Kościelnego?
Dokładnie, ale jako że w międzyczasie doszła do skutku w/w transakcja w CN, a do konsensusu w sprawie ziem Rotrii chyba jeszcze daleko - mimo że aktualizacja mapy już jest - to na razie skupimy się na zakupionym Oldenburgu i sklepie firmowym.
Po drodze zresztą mamy w maju rocznicę założenia Sarmacji, potem powoli będzie nadchodziła rocznica Hasselandu na początku lipca, będzie co robić...
Orjon Surma Stempel
Kontakt:

Post autor: Orjon Surma »

Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamy :) Wątek ze szczegółami: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=49715#p49715.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””