Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Prof. Faradobus twierdził ostatnio jak rozmawialiśmy, że Rotria nie skończyła działalności. Nie wiadomo kiedy powróci, wszystko zależy od tego, kiedy powrócą chęci do zabawy.
Moim zdaniem warto się wstrzymać z wymazywaniem Rotrii, a przynajmniej z lokowaniem w jej miejscu innego kraju. To przypadek podobny jak Bialenia - zbyt długa historia, żeby tak łatwo ją przekreślić.
Moim zdaniem warto się wstrzymać z wymazywaniem Rotrii, a przynajmniej z lokowaniem w jej miejscu innego kraju. To przypadek podobny jak Bialenia - zbyt długa historia, żeby tak łatwo ją przekreślić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
Też tak myślę...Andżej-chan pisze: ↑29 mar 2024, 09:53 Prof. Faradobus twierdził ostatnio jak rozmawialiśmy, że Rotria nie skończyła działalności. Nie wiadomo kiedy powróci, wszystko zależy od tego, kiedy powrócą chęci do zabawy.
A przy okazji - ta kropka rotryjska na Vaarlandzie, co to za terytorium?
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Raczej intuicja... jak coś znika z Sieci, to trochę czekam, bo różnie to bywa. Przykład ostatni z Garmanią, forum zniknęło i już sugerowano aby "wymazać z mapy", ale zaczekałem i Garmania znalazła miejsce informatyczne na Bastionie.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑29 mar 2024, 09:41 A czad do "wykreślenia" ma jakąś wartość minimalną, czy to raczej "na oko"? Pytam całkiem serio, czy mniej więcej to analizujecie, czy nie... Ja bym skłaniał się ku drugiej opcji czyli intuicja.
Przy następnej aktualizacji zapewne już Łotrii nie będzie.
Szczerze mówiąc to skopiowałem to z dawnych map Joahima, nigdy się Łotrią interesowałem, to przyjąłem do wiadomości dane Joahima - opisał on to jako "Antwerpia" należąca do Rotrii. No, ale jak Łotria zostanie przekształcona w OBPP to i ta kropka zniknie.
To jako że w Skarlandzie mam(y) jako tako rozwinięte interesy, a to jest właśnie w tamtej okolicy, to chętnie objąłbym to jakąś formą ochrony powierniczej. Gdyby się tak zdarzyło, że wrócą, to od ręki zwracam, a gdyby nie, to możemy w tym porcie zrobić drugi punkt eksportu drogą morską produktów z naszych zakładów w Skarlandzie.Szczerze mówiąc to skopiowałem to z dawnych map Joahima, nigdy się Łotrią interesowałem, to przyjąłem do wiadomości dane Joahima - opisał on to jako "Antwerpia" należąca do Rotrii. No, ale jak Łotria zostanie przekształcona w OBPP to i ta kropka zniknie.
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ale to już Wy musicie podjąć stosowne ustalenia... przecież to nie ja decyduję o przydziale terenów, o ich statusie itd. Ja tylko rysuję mapę starając się oddać aktualną sytuację w mikroświecie.Vilarte pisze: ↑30 mar 2024, 22:33 To jako że w Skarlandzie mam(y) jako tako rozwinięte interesy, a to jest właśnie w tamtej okolicy, to chętnie objąłbym to jakąś formą ochrony powierniczej. Gdyby się tak zdarzyło, że wrócą, to od ręki zwracam, a gdyby nie, to możemy w tym porcie zrobić drugi punkt eksportu drogą morską produktów z naszych zakładów w Skarlandzie.
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Kontakt:
Antwerpia, pozostałość po Niderlandach. Long story short, kiedy Niderlandy upadały Księstwo Antwerpii zostało wydzielone jako niepodległe państwo, a tydzień później złożyło hołd Łotrii. Późniejsze koleje losu tamtego terytorium to dla mnie zagadka, wiem tyle że w lutym 2021 decyzją Jana III Antwerpia stała się niepodległym państwem jako Wielkie Księstwo Antwerpii.
Za każdym razem podziwiam wiarę Łotrów i ludzi w Łotrów.Andżej-chan pisze: ↑29 mar 2024, 09:53 Prof. Faradobus twierdził ostatnio jak rozmawialiśmy, że Rotria nie skończyła działalności. Nie wiadomo kiedy powróci, wszystko zależy od tego, kiedy powrócą chęci do zabawy.
@Joahim von Ribertrop to jeszcze jedna rzecz - Antwerpia jest oddzielona od Skarlandu kawałkiem terenu niczyjego - to pozostałość po czym?
- Friedrich von Baden • Stempel
- Kontakt:
Zdaje się że chyba właśnie po tych Niderlandach...
/-/ Friedrich Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Kontakt:
Dokładnie, tam właśnie dawniej leżały Niderlandy.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Niderlandy były fajne! Pamiętam, stare to jednak dzieje.