Warum reorganizacja sił powietrznych w Edelweiss??
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Warum reorganizacja sił powietrznych w Edelweiss??
A ja się zastanawiałem, gdzie wszystkich wywiało z Bastionu... Teraz wiem. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Reorganizacją Edelweiss Luftstreitkräfte zajmuje się Piotr (coś tam tylko doradzam), ja wziąłem na siebie akurat reorganizację Edelweiss Landstreitkräfte czyli wojsk lądowych...Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 01:59 Natknąłem się na reorganizację sił powietrznych w Edelweiss dokonywaną przez Niebiańskiego Cesarza, @Piotr Romanow oraz @Ronon Dex.
Nic tam tajne nie jest... wystarczy poczytać tematy dotyczące tych kwestii, które z przerwami pojawiają się od jakiegoś roku. Niczego nie załatwiamy poza forum - wszystko jest w ogólnodostępnych tematach.Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 01:59 Nie ukrywam, że w Bastionie Pollin byłbym zainteresowany raportowaniem czynności, które się tam u diaska dzieją. No chyba, że tamtejszy Oberhaubt @Heinz-Werner Grüner zakleił Wam usta taśmą, z czego zresztą słynie.
Byliśmy tam od dawna... w moim przypadku prawie równo dwa lata, Piotr zawitał jakieś 2 miesiące po mnie. Oczywiście nasza aktywność w Edelweiss była różna - raz większa, raz mniejsza, a i były okresy gdy w ogóle się nie pojawiałem (zresztą w innych państwa również) - mikronacje to nie praca na etacie.
Nie przypominam sobie bym dostawał od kogokolwiek "rozkazy"... za Piotra się nie wypowiadam, bo jego motywy działania są mi nieznane.
Zawitałem do Edelweiss z ciekawości, gdy kończyła się moja przygoda z Bialenią - no i spodobał mi się klimat odtwarzanego okresu, bo całkowicie prywatnie wojskowość okresu międzywojennego to moje poważne zaintersowania historyczne... nawet coś tam parę razy drukiem popełniłem w tej materii.
Znowu mogę odpowiadać tylko za siebie - chronologicznie to niegdyś Republiki Bialeńskiej, po moim odejściu z tego kraju była Gwardia Palatynatu Leocji - choć obecnie to akurat tylko gwardia terytorium zależnego tego kraju czyli Oceanii Leockiej (Gwardię Palatynatu prowadzi ktoś inny), potem Kotliny Edelweiss oraz Nan Di. Każde mają inną specyfikę, co powoduje - że okresowo tworzę coś w każdym z nich, choć zwykle nie równolegle. Ot ta moja zabawa z mikronacjami jest trochę akcyjna - raz, że real (okresowo jestem przez 2-3 tygodnie poza Siecią), a dwa... czasem człowiek wpada na jakiś pomysł, który pasuje w jednym z tych miejsc i wtedy ma "natchnienie" na zrobienie czegoś.
Jeśli pytanie jest szersze i dotyczy "emocjonalnych" związków z jakimś v-krajem - to obecnie nie mam w zasadzie żadnego, z którym utożsamiał bym się w pełni. Takim krajem przez 8 lat była (z roczną przerwą od "mikro") Republika Bialeńska - kraj mojego v-urodzenia. Wtedy faktycznie dla mnie liczyła się tylko i wyłącznie Bialenia... oraz Bialeńskie Siły Zbrojne, które realizowałem w pełni szczegółowo, przez lata i z dużym zaangażowaniem.
Jednak od chwili gdy zostałem zmuszony (no nie bezpośrednio... ale nie siedzę tam, gdzie mnie nie chcą) do opuszczenia tego kraju to już z żadnym nie związałem się w pełni. Teraz to już raczej moje zaangażowanie w "mikro" jest dużo mniejsze, często takie "akcyjne" czyli do pomysłu do pomysłu. I tak już chyba pozostanie... w ogóle mój entuzjazm do zabawy w mikro mocno osłabł od czasu zakończenia działalności w Bialenii.
Mam nadzieję, że część z nich rozwiałem... powyższym wyjaśnieniem.
Cóż... ja tam się nie znam, ale na moje zwykły komputer - nawet o parametrach typowo "biurowych" wystarcza.Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 22:20 Nie mam takiego sprzętu, aby czytać, co się w Edelweiss dzieje. Takie zabawki, to tylko specjalsi.
No to jak chce Szanowny relacjonować cokolwiek - skoro ponoć "nie ma sprzętu, aby czytać"?Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 01:59 Nie ukrywam, że w Bastionie Pollin byłbym zainteresowany raportowaniem czynności, które się tam u diaska dzieją.
Mogę co najwyżej podesłać linki by ułatwić znalezienie dyskusji, prowadzonych przez ostatni rok na temat zmian w armii Edelweiss - co obecnie skutkuje wykonaniem tych czynności (bo są już przedyskutowane itd.).
Przy okazji... odnoszę wrażenie, przynajmniej po tonie wypowiedzi, że się z Heinzem niespecjalnie lubicie (choć nie wiem o co chodzi i mało mnie to obchodzi). To nie mój problem, nie moja sprawa i nie zamierzam się w to mieszać lub opowiadać po jakiejkolwiek ze stron - o ile takie są.
Znowu mogę się wypowiadać tylko za siebie... tak jak mi się coś gdzieś spodoba lub mam jakiś pomysł na coś, a dane v-państwo uznaję za przyjazne czy ciekawe dla siebie (a dużo ich nie ma...) to sobie w czymś podziałam. A tak się składa, że akurat zarówno prowadzących Leocję, jak i prowadzącego Edelweiss lubię i chyba ze wzajemnością - mieliśmy zresztą okazję spotkać się nie raz prywatnie i w realu.Paweł Zanik pisze: 04 mar 2024, 11:17 Rozumiem, że są Panowie spadochroniarzami? Tam gdzie Was zrzucą na operację, tam jesteście? W sensie tam, gdzie się sami zrzucicie, bo rozumiem, że żadnego dowódcy nad sobą nie macie oprócz siebie?
I tak jestem niezależny... jak również czasy kiedy wiązałem się emocjonalnie w jakim v-państwem oraz poświęcałem na mikro sporo czasu już raczej minęły bezpowrotnie.
Dalej nic mi do tego i zasadniczo guzik mnie to obchodzi - nie mój problem.Paweł Zanik pisze: 04 mar 2024, 11:17 Lubić czy nie lubić to mogę potrawę. O ludziach się wypowiadam w kategoriach tolerowania i szanowania.
Ja tam mam takich, których lubię (choć nie jestem ludożercą...
Nie chcesz nie czytaj... a co mi do tego? Dostęp wolny... jednak jak się coś uważa za "szmirę" to faktycznie po co czytać? Szkoda czasu...Paweł Zanik pisze: 04 mar 2024, 11:17 Żeby czytać edelweisskie szmiry, ale z chęcią bym przeczytał tutaj w Bastionie relacje z operacji w Edelweiss, w które Panowie są zaangażowani. Ponadto, na jakim serwerze znajdują się Bastion Pollin i Edelweiss? Na tym samym czy na osobnych?
Nie ma też jakiegokolwiek powodu by cokolwiek w tej materii przynosić tutaj - bo kto chce to sobie przeczyta tam gdzie to się publikuje.
Co do sprawa informatycznych - nie wiem i niewiele mnie to interesuje, zbyt mało się na tym znam.
Nie płacę realowej kasy za to (poza sprawami bastionowymi) to mnie to nie obchodzi. Nie mój cyk i nie moje małpy - ja tam wiem z kim się dogadałem w sprawie serwera i strony Bastionu (ale szczegółów technicznych nie znam... bo pewnie i tak niewiele by mi to powiedziało, nie moja branża i nie moje zainteresowania) i nie jest to akurat nikt z Edelweiss (tak dla jasności).
A tak w ogóle to co... moją v-biografię piszesz czy zwykła ciekawość?
Jako miłośnik pewnego gatunku gier komputerowych tzw. symulatorów to kontenery wolę wozić niż do nich włazić... a moja "wartość rynkowa" jest znikoma, odmiennie od czasów gdy mi się w mikro chciało.Paweł Zanik pisze: 04 mar 2024, 12:51 Sprawdzam Twoją wartość rynkową i czy wejdziesz razem z Niebiańskim Cesarzem @Piotr Romanow do jednego konteneru.
Ale tylko na nienaruszalnej zasadzie, że "jak pies to przy budzie, a sierściuchy to w stodole"... a że jestem "miastowy" to chyba jasne, że ja "wielbię" jakieś stwory to tylko na odległość...