Gamardżoba!

Miejsce na powitania.
Awatar użytkownika
Koba
Kontakt:

Gamardżoba!

Post autor: Koba »

Gamardżoba genacwale! Pokój wszystkim mieszkańcom krain zebranych na tym forum!

Nazywam się Koba Gigauri i przybywam do Was z dalekiej górskiej krainy Artsivi. Przyznam, że podróż tutaj była długa i męcząca. Pozwólcie, że nieco odsapnę, żeby móc opowiedzieć Wam w jakim celu przybywam. Macie tu jakieś wino?
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

Re: Gamardżoba!

Post autor: Andżej-chan »

Dzień dobry, serdecznie witam w Bastionie! Wino pewnie się znajdzie, chociaż ja polecam kumys. ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel
Niebiański Cesarz
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Piotr Romanow »

Terve!
Szawnowny Koba, miło widzieć kolejną osobę, która przybywa na forum Bastionu. Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.
Miłego odpoczynku!
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
Awatar użytkownika
Marko Ramius
Kontakt:

Post autor: Marko Ramius »

Witam serdecznie!

Przyjemnego i udanego pobytu :)
Obrazek
Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
Awatar użytkownika
Koba
Kontakt:

> Wino pewnie się znajdzie, chociaż ja polecam kumys.

Kumysu nigdy nie próbowałem, a chciałbym. W Nowej Ordzie pewnie jest go pod dostatkiem?

> Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.

Dehreńskie wino musi być pyszne i na pewno spróbuję! Od razu ostrzegam jednak, że nic nie może się równać z winem z Artsivi. Wielość szczepów winogron, które hodujemy na stokach może zawrócić w głowie.

Ja za kołnierz nie wylewam, więc mocniejsze alkohole też z chęcią skosztuję. U nas w Artsivi pijemy elvę, czyli taki bimber z moszczu winogron. Każdy Artsiviańczyk powie, że dobra elva zaczyna się od 70%! :D
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

Koba pisze: 27 wrz 2023, 00:19 > Wino pewnie się znajdzie, chociaż ja polecam kumys.

Kumysu nigdy nie próbowałem, a chciałbym. W Nowej Ordzie pewnie jest go pod dostatkiem?
Oczywiście, to ulubiony napój mieszkańców stepu. Chociaż w zbliżających się wielkimi krokami zimniejszych miesiącach popularność zyskuje archi, które ma właściwości silnie rozgrzewające. :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koba
Kontakt:

W zimę rzeczywiście trzeba się porządnie rozgrzać!
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

Jaki klimat panuje w Pańskiej krainie? W Nowej Ordzie mamy gorące lata i bardzo surowe zimy.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koba
Kontakt:

Artsivi to głównie górska kraina, ale to nie oznacza, że jest u nas ciągle zimno. Wręcz przeciwnie. Ze względu na to że jesteśmy także położeni nad morzem, to lata są u nas bardzo ciepłe, a zimy łagodne. Wiadomo, im wyżej, tym temperatury spadają.

Na dniach postaram się Wam opowiedzieć nieco więcej o Artsivi. Muszę tylko się odpowiednio przygotować...
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Witam, panie Koba! :) Zapraszam do odwiedzenia mojej Baronii Beihe :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”