Gamardżoba!
Gamardżoba!
Gamardżoba genacwale! Pokój wszystkim mieszkańcom krain zebranych na tym forum!
Nazywam się Koba Gigauri i przybywam do Was z dalekiej górskiej krainy Artsivi. Przyznam, że podróż tutaj była długa i męcząca. Pozwólcie, że nieco odsapnę, żeby móc opowiedzieć Wam w jakim celu przybywam. Macie tu jakieś wino?
Nazywam się Koba Gigauri i przybywam do Was z dalekiej górskiej krainy Artsivi. Przyznam, że podróż tutaj była długa i męcząca. Pozwólcie, że nieco odsapnę, żeby móc opowiedzieć Wam w jakim celu przybywam. Macie tu jakieś wino?
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Wędrowiec z Artsivi
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Re: Gamardżoba!
Dzień dobry, serdecznie witam w Bastionie! Wino pewnie się znajdzie, chociaż ja polecam kumys. 

- Piotr Romanow • Stempel
- Niebiański Cesarz
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Terve!
Szawnowny Koba, miło widzieć kolejną osobę, która przybywa na forum Bastionu. Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.
Miłego odpoczynku!
Szawnowny Koba, miło widzieć kolejną osobę, która przybywa na forum Bastionu. Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.
Miłego odpoczynku!
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
- Marko Ramius
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Przyjemnego i udanego pobytu
Przyjemnego i udanego pobytu

Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
> Wino pewnie się znajdzie, chociaż ja polecam kumys.
Kumysu nigdy nie próbowałem, a chciałbym. W Nowej Ordzie pewnie jest go pod dostatkiem?
> Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.
Dehreńskie wino musi być pyszne i na pewno spróbuję! Od razu ostrzegam jednak, że nic nie może się równać z winem z Artsivi. Wielość szczepów winogron, które hodujemy na stokach może zawrócić w głowie.
Ja za kołnierz nie wylewam, więc mocniejsze alkohole też z chęcią skosztuję. U nas w Artsivi pijemy elvę, czyli taki bimber z moszczu winogron. Każdy Artsiviańczyk powie, że dobra elva zaczyna się od 70%!
Kumysu nigdy nie próbowałem, a chciałbym. W Nowej Ordzie pewnie jest go pod dostatkiem?
> Jeśli chodzi o wino to mogę zaproponować coś lokalnego z zielonej Dehreiny. Natomiast jeśli chodzi o coś mocniejszego, to pewnie nandyjska ryżówka powinna się sprawdzić.
Dehreńskie wino musi być pyszne i na pewno spróbuję! Od razu ostrzegam jednak, że nic nie może się równać z winem z Artsivi. Wielość szczepów winogron, które hodujemy na stokach może zawrócić w głowie.
Ja za kołnierz nie wylewam, więc mocniejsze alkohole też z chęcią skosztuję. U nas w Artsivi pijemy elvę, czyli taki bimber z moszczu winogron. Każdy Artsiviańczyk powie, że dobra elva zaczyna się od 70%!

(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Wędrowiec z Artsivi
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Oczywiście, to ulubiony napój mieszkańców stepu. Chociaż w zbliżających się wielkimi krokami zimniejszych miesiącach popularność zyskuje archi, które ma właściwości silnie rozgrzewające.

W zimę rzeczywiście trzeba się porządnie rozgrzać!
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Wędrowiec z Artsivi
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Jaki klimat panuje w Pańskiej krainie? W Nowej Ordzie mamy gorące lata i bardzo surowe zimy.

Artsivi to głównie górska kraina, ale to nie oznacza, że jest u nas ciągle zimno. Wręcz przeciwnie. Ze względu na to że jesteśmy także położeni nad morzem, to lata są u nas bardzo ciepłe, a zimy łagodne. Wiadomo, im wyżej, tym temperatury spadają.
Na dniach postaram się Wam opowiedzieć nieco więcej o Artsivi. Muszę tylko się odpowiednio przygotować...
Na dniach postaram się Wam opowiedzieć nieco więcej o Artsivi. Muszę tylko się odpowiednio przygotować...
(-) Koba Gigauri
Wędrowiec z Artsivi
Wędrowiec z Artsivi
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt: