Wielka przestrzeń gospodarcza
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Re: Wielka przestrzeń gospodarcza
I tak chyba już pozostanie. Wątpię, żeby kiedykolwiek komuś się chciało tworzyć rozwiniętą grę strategiczną, która objęłaby wszystkie gałęzie narracyjnej gospodarki.
Czy Repujerstan jest potencjalnie zainteresowany narracyjną współpracą gospodarczą z Paktem Bundżadarskim?
Czy Repujerstan jest potencjalnie zainteresowany narracyjną współpracą gospodarczą z Paktem Bundżadarskim?

- Piotr Romanow • Stempel
- Niebiański Cesarz
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Wydaje mi się, że trzeba przygotować ten IV Zjazd Paktu, przeprowadzić spotkanie głów państw i wybrać jednego z obywateli na przewodniczącego Komisji. Mamy już dowódcę Połączonych Sił Zbrojnych Paktu, to i wypadałoby zająć się też gospodarką.
Pod bezpośrednią domenę wziąłem Dehreinę Wschodnią, to postaram się coś o surowcach, fabrykach i innych rzeczach powolutku popisać. Dobrze by było, gdyby wszyscy na zjeździe zadeklarowali swoją siłę gospodarczą i moglibyśmy zacząć powoli działać.
Pod bezpośrednią domenę wziąłem Dehreinę Wschodnią, to postaram się coś o surowcach, fabrykach i innych rzeczach powolutku popisać. Dobrze by było, gdyby wszyscy na zjeździe zadeklarowali swoją siłę gospodarczą i moglibyśmy zacząć powoli działać.

Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Popieram propozycję zwołania IV Zjazdu Paktu. Narracyjny opis gospodarki Nowej Ordy nie jest szczególnie zaawansowany, ale postaram się udzielić wszystkich informacji potrzebnych do zintegrowania naszych ekonomii.

- Piotr Romanow • Stempel
- Niebiański Cesarz
- Kontakt:
-
OBYWATEL
W takim razie poinformuję wszystkich o zjeździe. Powiedzmy, że od 1.10.2023 do 31.10.2023? Poobradujemy trochę dłużej.
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Dobry pomysł. Myślę, że przez miesiąc każdy zdąży się wypowiedzieć.

-
- Kontakt:
Wszelkie informacje o gospodarce Związku Winkulijskiego miałem przedstawić na IV Zjeździe. Niestety nic nie ruszyło w tym kierunku i nie wiem czy się to zmieni. Dlatego wszystko postaram się opisać tutaj.
No może nie opisać tylko odesłać do wskazanych miejsc. Gospodarka Winkulii została opisana na naszym forum.
Dość ogólnie potraktowaliśmy to w tym wątku. Zbiorczo opisałem gospodarkę wszystkich Krajów Koronnych bez jakiegoś zagłębiania się. Na dobrą sprawę gospodarkę opisaną na "przyzwoitym" poziomie ma jedynie Albion.
No może nie opisać tylko odesłać do wskazanych miejsc. Gospodarka Winkulii została opisana na naszym forum.
Dość ogólnie potraktowaliśmy to w tym wątku. Zbiorczo opisałem gospodarkę wszystkich Krajów Koronnych bez jakiegoś zagłębiania się. Na dobrą sprawę gospodarkę opisaną na "przyzwoitym" poziomie ma jedynie Albion.
Wątek ten cały czas urozmaicam więc co jakiś czas pojawiają się dodatkowe informację.
Zostawiam też link do działu albiońskiej gospodarki. Tam też pojawiają się różne ciekawe informacje.
Opracowałem również ewidencję wszystkich firm działających w Związku Winkulijskim. Lista w przyszłości zostanie urozmaicona w opisy poszczególnych przedsiębiorstw.
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
Możemy to łatwo zmienić i po prostu zwołać zjazd.Artur Kardacz pisze: ↑10 lis 2023, 13:57 Wszelkie informacje o gospodarce Związku Winkulijskiego miałem przedstawić na IV Zjeździe. Niestety nic nie ruszyło w tym kierunku i nie wiem czy się to zmieni.

Dziękuję za wszystkie podesłane linki. Przestudiuję je na spokojnie i może nasuną mi się jakieś pomysły.
@Ronon Dex może w długie zimowe wieczory skusisz się, żeby stworzyć mapę gospodarczą Paktu Bundżadarskiego?

Cesarza wywiało tymczasowo... taki okres, wiedząc czym się zajmuje zawodowo.Andżej-chan pisze: ↑12 lis 2023, 10:25 To, że nam cesarza wywiało to jeszcze nie znaczy, że Pakt Bundżadarski musi zamrzeć.
Jasne... mnie akurat "wywiewa" od jutrzejszego poranka definitywnie do 24 listopada (może czasem z telefonu zajrzę, jak będzie czas, zasięg i jak naładować baterię), ale potem nic w planach na następne 2-3 miesiące raczej nie mam, to mogę się pobawić.Andżej-chan pisze: ↑12 lis 2023, 10:25@Ronon Dex może w długie zimowe wieczory skusisz się, żeby stworzyć mapę gospodarczą Paktu Bundżadarskiego?![]()