Muzyka w klimacie

Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Muzyka w klimacie

Post autor: Andżej-chan »

Ostatnie dni po raz n-ty mam fazę na ten duet. :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski Stempel
Kontakt:

Post autor: Piotr Jankowski »

To chyba bardziej odpowiedni wątek. No ja mam coś chyba dość nieźle pasującego do klimatu, mongolskoordyjskojęzyczne wykonanie "я не люблю" Wysockiego:

Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andżej-chan »

Fajne, nawiązanie do Wysockiego zawsze spoko.

A ja dziś proponuję post-punk po polsku wenedyjsku, ale pasujący do całej wschodniej Nordaty. :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Proponuję utwór ciepły, jak v-życie nowalskie :) Wprawdzie Czarnobrody mnie własnie zrugał od niepamiętliwych młodzieńców, no ale...
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Reza I Pahlavi »

Utwór zespołu Otyken z Syberii pod tytułem Mammoth :D

Nawiązuje do wierzeń Dolganów, blisko związanych z Ewenkami.

Polityka dorwała Otyken,bo mieli wystąpić na rozpoczęciu katarskich mistrzostw świata w piłce nożnej w 2022,ale po wykluczeniu Putinlandu z rywalizacji sportowej za wszyscy wiemy co, musieli w ostatniej chwili odmówić (pewnie były propozycje nie do odrzucenia z FSB!).

Chcieli koncertować w USA w 2023 roku, jednak amerykańska administracja nie chce ich wpuścić.

Nadal nagrywają nowe utwory.

Odwiedzają ich licznie rdzenni Amerykanie i w sumie od tego się zaczęło, bo goście chcieli usłyszeć tradycyjne utwory rdzennych mieszkańców Syberii.
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski Stempel
Kontakt:

Post autor: Piotr Jankowski »

Całkiem przyjemne, ale mam wrażenie, że jest to muzyka dość mocno "zwesternizowana". Nie żeby to był zarzut bo takie połączenia często wychodzą naprawdę dobrze, czego dobrym przykładem jest cieszący się pewną rozpoznawalnością na zachodzie zespół the HU z ich słynnym "Yuve Youve Yu"

czy też "Халуут" od Alihan Dze, ale nowoordyjski rap to temat na zupełnie inną rozmowę. ;)

a tak na marginesie: ordyjskie Халуут oznacza coś zupełnie przeciwnego do rusowskiego (nie wiem jak można mikronacjonalizować ten język) Холод, chociaż z tego co wiem to słowo niej jest obecnie powszechnie używane.
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman
Kontakt:

Post autor: Andrew Hordeman »

Wiceprezydent Konfederacji Stanów Arcadii, przewodniczący Partii Populistycznej i lider większości w Kongresie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bastionowa TOP10”