Muzyka w klimacie
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
- Piotr Jankowski • Stempel
- Kontakt:
Re: Muzyka w klimacie
To chyba bardziej odpowiedni wątek. No ja mam coś chyba dość nieźle pasującego do klimatu, mongolskoordyjskojęzyczne wykonanie "я не люблю" Wysockiego:
- Andżej-chan • Stempel
- Biały Chan
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Fajne, nawiązanie do Wysockiego zawsze spoko.
A ja dziś proponuję post-punk po polsku wenedyjsku, ale pasujący do całej wschodniej Nordaty.
A ja dziś proponuję post-punk po polsku wenedyjsku, ale pasujący do całej wschodniej Nordaty.
- Karol Keane
- Kontakt:
Proponuję utwór ciepły, jak v-życie nowalskie Wprawdzie Czarnobrody mnie własnie zrugał od niepamiętliwych młodzieńców, no ale...
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Utwór zespołu Otyken z Syberii pod tytułem Mammoth
Nawiązuje do wierzeń Dolganów, blisko związanych z Ewenkami.
Polityka dorwała Otyken,bo mieli wystąpić na rozpoczęciu katarskich mistrzostw świata w piłce nożnej w 2022,ale po wykluczeniu Putinlandu z rywalizacji sportowej za wszyscy wiemy co, musieli w ostatniej chwili odmówić (pewnie były propozycje nie do odrzucenia z FSB!).
Chcieli koncertować w USA w 2023 roku, jednak amerykańska administracja nie chce ich wpuścić.
Nadal nagrywają nowe utwory.
Odwiedzają ich licznie rdzenni Amerykanie i w sumie od tego się zaczęło, bo goście chcieli usłyszeć tradycyjne utwory rdzennych mieszkańców Syberii.
- Piotr Jankowski • Stempel
- Kontakt:
Całkiem przyjemne, ale mam wrażenie, że jest to muzyka dość mocno "zwesternizowana". Nie żeby to był zarzut bo takie połączenia często wychodzą naprawdę dobrze, czego dobrym przykładem jest cieszący się pewną rozpoznawalnością na zachodzie zespół the HU z ich słynnym "Yuve Youve Yu"
czy też "Халуут" od Alihan Dze, ale nowoordyjski rap to temat na zupełnie inną rozmowę.
a tak na marginesie: ordyjskie Халуут oznacza coś zupełnie przeciwnego do rusowskiego (nie wiem jak można mikronacjonalizować ten język) Холод, chociaż z tego co wiem to słowo niej jest obecnie powszechnie używane.
czy też "Халуут" od Alihan Dze, ale nowoordyjski rap to temat na zupełnie inną rozmowę.
a tak na marginesie: ordyjskie Халуут oznacza coś zupełnie przeciwnego do rusowskiego (nie wiem jak można mikronacjonalizować ten język) Холод, chociaż z tego co wiem to słowo niej jest obecnie powszechnie używane.
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
Wiceprezydent Konfederacji Stanów Arcadii, przewodniczący Partii Populistycznej i lider większości w Kongresie