Ranking aktywności mikronacji 2023
Ranking aktywności mikronacji 2023
Podsumowanie aktywności na forum w 2023 roku na podstawie Stempla.
Ciekawostką jest, że tylko Księstwo Sarmacji i Palatynat Leocji wydały co najmniej 100 paszportów.
Ciekawostką jest, że tylko Księstwo Sarmacji i Palatynat Leocji wydały co najmniej 100 paszportów.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2024, 12:01 przez Ignacy K, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Ranking aktywności mikronacji 2023
Co do naszych bastionowych statystyk to istniejemy od lipca 2023 (i to w zasadzie ruszyliśmy nie "od pierwszego") i wyniki miesięczne mamy następujące:
VII - 507
VIII - 444
IX - 498
X - 217
XI - 124
XII - 529
Co daje 2319 postów w ciągu pół roku - nie wiem czemu ISM podaje 2331 za 2023, z czegoś to pewnie wynika... łączenie postów lub usuwania spamu.
Nie ma jeszcze "guzika" 2023, a więc trudno porównać to z innymi mikronacjami - a zliczać "na piechotę" (po miesiącach) mi się nie chciało. Tak czy inaczej Bastion przez ten czas swojego istnienia wygenerował 3,9 % "aktywności" Mikroświata (bo w II półroczu 2023 łącznie było 59554 postów).
W zasadzie na Bastionie nie jest źle... owszem mieliśmy spadek w październiku i listopadzie, ale doskonale wiemy z czego to wynikało - po prostu mnie w tych miesiącach prawie nie było w domu, a miałem okresy (i to dwutygodniowe), bycia w ogóle w zasadzie "poza siecią", a Piotr ze względu na specyfikę pracy jaką wykonuje to od połowy października do połowy listopada też jest mocno "wyałtowany". Nan Di więc w tym okresie trochę zamarło i pewnie będzie tak i w przyszłości.
Jak dodamy, że Andrzej też z racji zmian zawodowych miał "trudny okres" od września do listopada - to i Nowa Orda nie błyszczała aktywnością. No i po prostu trzem najaktywniejszym "bastionowcom" skumulowała się realioza w jednym czasie - efekt widać w statystyce. Tak czasem bywa...
W pozostałych miesiącach utrzymywaliśmy dość stabilną aktywność na poziomie ok. 450-530 postów - co w sumie nie jest takim słabym wynikiem, jak na dość kameralne forum mikronacyjne.
Nie wspominam nawet o Stemplu oraz o pomocy informatycznej udzielanej innym krajom i to "często i gęsto" przez Namiestnika Helwetyka Romańskiego.
VII - 507
VIII - 444
IX - 498
X - 217
XI - 124
XII - 529
Co daje 2319 postów w ciągu pół roku - nie wiem czemu ISM podaje 2331 za 2023, z czegoś to pewnie wynika... łączenie postów lub usuwania spamu.
Nie ma jeszcze "guzika" 2023, a więc trudno porównać to z innymi mikronacjami - a zliczać "na piechotę" (po miesiącach) mi się nie chciało. Tak czy inaczej Bastion przez ten czas swojego istnienia wygenerował 3,9 % "aktywności" Mikroświata (bo w II półroczu 2023 łącznie było 59554 postów).
W zasadzie na Bastionie nie jest źle... owszem mieliśmy spadek w październiku i listopadzie, ale doskonale wiemy z czego to wynikało - po prostu mnie w tych miesiącach prawie nie było w domu, a miałem okresy (i to dwutygodniowe), bycia w ogóle w zasadzie "poza siecią", a Piotr ze względu na specyfikę pracy jaką wykonuje to od połowy października do połowy listopada też jest mocno "wyałtowany". Nan Di więc w tym okresie trochę zamarło i pewnie będzie tak i w przyszłości.
Jak dodamy, że Andrzej też z racji zmian zawodowych miał "trudny okres" od września do listopada - to i Nowa Orda nie błyszczała aktywnością. No i po prostu trzem najaktywniejszym "bastionowcom" skumulowała się realioza w jednym czasie - efekt widać w statystyce. Tak czasem bywa...
W pozostałych miesiącach utrzymywaliśmy dość stabilną aktywność na poziomie ok. 450-530 postów - co w sumie nie jest takim słabym wynikiem, jak na dość kameralne forum mikronacyjne.
Palatynat Leocji jest zjawiskiem samym w sobie... takie centrum Mikroświata (nie mówię o geograficznym, bo tam jest od pewnego czasu Kompas), gdzie spotykają się wszyscy - nawet ci ze zwaśnionych mikronacji.
Nie wspominam nawet o Stemplu oraz o pomocy informatycznej udzielanej innym krajom i to "często i gęsto" przez Namiestnika Helwetyka Romańskiego.
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nie ma jeszcze podsumowania roku w ISM, a mi też nie chce zliczać się na piechotę, natomiast można już teraz powiedzieć, że mikroświat jako całość przeżył na wiosnę największe załamanie w historii pomiarów, ale lato i jesień już były normalne (choć statystyki na pewno poprawia włączenie do ISM discorda Kompasu...). Mikroświat się zmienia, ale nie zanosi się na jakiś upadek lub wielki kryzys.
Poza Leocją i Sarmacją, gdzie aktywność opiera się na trochę większym gronie osób, większość państw/federacji/wspólnych forów tworzona jest przez kokretnych mikronautów, i w tym względzie Bastion nie jest żadnym wyjątkiem. Prowadzi to do różnych wzlotów i upadków aktywności, do czego już się chyba przyzwyczailiśmy. Najważniejsze, żeby robić swoje, do niczego się nie zmuszać i dobrze się bawić, czego Wam i sobie życzę.
Poza Leocją i Sarmacją, gdzie aktywność opiera się na trochę większym gronie osób, większość państw/federacji/wspólnych forów tworzona jest przez kokretnych mikronautów, i w tym względzie Bastion nie jest żadnym wyjątkiem. Prowadzi to do różnych wzlotów i upadków aktywności, do czego już się chyba przyzwyczailiśmy. Najważniejsze, żeby robić swoje, do niczego się nie zmuszać i dobrze się bawić, czego Wam i sobie życzę.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
To ja tak na szybko dodam tylko jak wygląda ilość zliczonych 'postów' w bazie danych.
Jeśli nigdzie nie zrobiłem błędu, to tak wygląda ilość wygenerowanej treści.
Jeśli nigdzie nie zrobiłem błędu, to tak wygląda ilość wygenerowanej treści.
Sheldon Anszlus Lovelace-Robingren
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Biorąc pod uwagę, że nasz Bastion działał w 2023 tylko przez 6 miesięcy (no bez 4 dni - bo w zasadzie od 5 lipca) to gdyby pomnożyć nasze posty przez dwa lub pozostałe przez dwa podzielić - wychodzi nam wcale nie najgorszy wynik.
- Piotr Romanow • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Pamiętajmy, że nigdy nie graliśmy o ilość, a o jakość. Bastion, to miała być nasza "dziadkownia", tutaj chcieliśmy od początku bawić się wszyscy razem i robić jakieś swoje mniejsze, lub lepsze pomysły. Także jak na tę umieralnie to mamy bardzo dobry wynik.
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Zgadza się Piotrze... najlepiej oddaje to tekst Andrzeja, który wpisałem na stronę jako nasze motto czyli "Czasem spokojniej, czasem aktywnie, ale stabilnie..."Piotr Romanow pisze: ↑01 sty 2024, 13:49 Pamiętajmy, że nigdy nie graliśmy o ilość, a o jakość. Bastion, to miała być nasza "dziadkownia", tutaj chcieliśmy od początku bawić się wszyscy razem i robić jakieś swoje mniejsze, lub lepsze pomysły.
Inna sprawa, że ja wolę czasem poświęcić dwa-trzy dni (w wolnym czasie) na przygotowanie jakiegoś przemyślanego postu z dobrą ilustracją niż tłuc "na czas" w klawiaturę. Tak więc dla mnie nigdy te ilości postów nie były wyznacznikiem... tak naprawdę bardzo duże ilości postów dziennie i tak powodują, że ich wszystkich nie czytamy.
- Friedrich von Baden • Stempel
- Kontakt:
Jako Niemcy dziękujemy za ten wątek i to podsumowanie.
Nie możemy doczekać się tego guzika z 2023 aby to jeszcze raz dokładniej obejrzeć.
Gratuluję wyniku jaki uzyskał Bastion. Może już w tym nowym roku 2024 Cesarstwo Niemieckie zawrze relacje z Cesarstwem Nan Di i Nową Ordą. ?
Nie możemy doczekać się tego guzika z 2023 aby to jeszcze raz dokładniej obejrzeć.
Gratuluję wyniku jaki uzyskał Bastion. Może już w tym nowym roku 2024 Cesarstwo Niemieckie zawrze relacje z Cesarstwem Nan Di i Nową Ordą. ?
/-/ Friedrich Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Zapraszam do obejrzenia także:Friedrich von Baden pisze: ↑01 sty 2024, 14:14 Jako Niemcy dziękujemy za ten wątek i to podsumowanie.
Ranking 2020 - 2023
- Piotr Romanow • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ależ Szanowny,Friedrich von Baden pisze: ↑01 sty 2024, 14:14
Niebiański Pałac czeka na dyplomatów z Cesarstwa Niemieckiego! Ba! Jakby się przyjrzeć nie mając jeszcze nawiązanych relacji z Wami pamiętaliśmy, aby i Wasz kraj zawrzeć w słowniku języka nandyjskiego!
Jedyne czego nie możemy oferować to poseł, który się pojawi w Niemczech, mamy malutki deficyt obywateli. Haha.
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte