[HOI4] Bastion w modzie.

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Wielki Marszałek
Kontakt:

OBYWATEL

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: [HOI4] Bastion w modzie.

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 06 gru 2023, 15:18 wyszły na Wyspie Bialenii - Polesie, Pogórze, Pomorze. Zostawiamy, czy zmieniamy nazwy na pochodzące od największego miasta w stanie?
Ja bym zostawił... wszak Polesie i Pomorze (oraz Oceania) to jednak były uznane nazwy krain w RB.
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Post autor: Robert Drenin »

A to ostatecznie State 434 nazwać Cieśniną Nordacką?
Oraz wyspy już nazwane:
Obrazek
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andżej-chan »

Cieśnina Nordacka to fragment morza oddzielający Anatolię od Muratyki. Na sam region proponuję nazwę Pobrzeża Staronordackiego.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).
Obrazek
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Wielki Marszałek
Kontakt:

OBYWATEL

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 17:20 Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).
Trzymałbym się jednak jakiejś jednolitości językowej... albo wszystko po angielsku, albo wszystko po polsku.

Obawiam się, że lepszy jest język polski nawet bez specyficznych liter tego języka - bo niektóre specyficzne nazwy ziem są słabo przetłumaczalne na angielski (a to tłumaczenie może zmieniać znaczenie).
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 07 gru 2023, 18:19
Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 17:20 Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).
Trzymałbym się jednak jakiejś jednolitości językowej... albo wszystko po angielsku, albo wszystko po polsku.

Obawiam się, że lepszy jest język polski nawet bez specyficznych liter tego języka - bo niektóre specyficzne nazwy ziem są słabo przetłumaczalne na angielski (a to tłumaczenie może zmieniać znaczenie).
Ok, aczkolwiek z state to wyjątkowo, ale to wyjątkowo, różnie bywa, że nawet voxlandzki pojawił się na mapie tej.
Tow. Robert Drenin

Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Biały Chan
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andżej-chan »

Mi również język polski wydaje się lepszy... Chyba, że planuje towarzysz promocję moda w internecie również poza Polską?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 07 gru 2023, 20:00 Mi również język polski wydaje się lepszy... Chyba, że planuje towarzysz promocję moda w internecie również poza Polską?
Tak, dokładnie o to mi również chodzi. Aczkolwiek po zrobieniu angielskiej wersji, postaram się o tłumaczenie polskie.

Dobrze, ale to teraz zapytałbym się o te wyspy:
Obrazek
Tow. Robert Drenin

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Wielki Marszałek
Kontakt:

OBYWATEL

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 21:34 Dobrze, ale to teraz zapytałbym się o te wyspy
Mapka z nazwami wysp:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

A jest może bardziej zbiorcze określenie na wyspy na północy oraz na wyspy na południu?
Obrazek
Tow. Robert Drenin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””