Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: Fryderyk Orański »

Ronon Dex pisze: 24 wrz 2025, 20:24
Fryderyk Orański pisze: 24 wrz 2025, 15:01 Chciałbym oficjalnie poinformować, że od paru dni istnieje Wielkie Księstwo Oranii ulokowane na archipelagu Antyry. Zajmuje ziemie OBPP po Niderlandach.

Prócz tego na zmierzającym już raczej do końca Szczycie Rady Vaarlandu doszło do pewnych ustaleń nieco zmieniających dotychczasowe układy. Mianowicie Skarland nie ma terenu po Turetii (daw. Osterii) na wyłączność. Jej zachodnia część została włączona do RON. Przy okazji linię brzegową trzeba by nieco zmienić by bardziej przypominała Estonię[...]
Do tego dodać wyspy Dago i Osel.
Granica między RON-ową Osterią a Skarlandzką Osterią przebiegałaby mniej więcej tak samo jak dotychczas, niczym jakby poprowadzić linię z granicy inflancko-estelskiej ku północy.
Dziękuję, za info... w przyszłym tygodniu powinienem wrócić do v-życia, to skontaktuję się z Wami i to ogarnę.
Będę dostępny i gotowy dopomóc jak tylko będzie potrzeba. :)
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Fryderyk Orański pisze: 25 wrz 2025, 01:16 Będę dostępny i gotowy dopomóc jak tylko będzie potrzeba. :)
Moje realowe problemy niestety jeszcze przez pewien czas się nie rozwiążą... okazały się bardziej złożone niż myślałem. Nie będę jednak nieobecny całkowicie... a raczej działalność narracyjna będzie pewnie do końca miesiąca ograniczona.

Proszę o przesłanie wszelkich danych na PW - jak mam poprawić wygląd kontynentu i granice państwowe.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Aktualizacja mapy na 3.11.2025

Obecna aktualizacja uwzględnia:

1. Niewielką zmianę kształtu Vaarlandu, co jest związane z podziałem terenu po nieboszczce Turetii.

2. Powstanie Oranii.

Obie zmiany na Vaarlandzie są oczywiście zatwierdzone przez tamtejszą Radę tego kontynentu.

Obrazek

Link do Kustosza

Link do Bastionu - dostępne tam też starsze mapy dla porównania zmian.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””