Deklaracja Jedności

Moderator: Andrzej Ordyński

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Deklaracja Jedności

Post autor: Andrzej Ordyński »

Deklaracja Jedności i Uznania Republiki Bialeńskiej

Katechonat Venomanii z uznaniem przyjmuje do wiadomości fakt udanej reaktywacji Republiki Bialeńskiej. Uznajemy tzw. II Republikę za pełną kontynuację dotychczasowej państwowości bialeńskiej. Uznajemy władze Republiki za legalną władzę oraz Konstytucję Republiki Bialeńskiej z dnia 29 stycznia 2026 roku za najwyższy akt normatywny.

W związku z powyższym, składamy akces do Republiki Bialeńskiej, zwracając się jednocześnie z wnioskiem do Jego Ekscelencji Pana Prezydenta o uznanie naszego statusu lenna.

Allah, Kaniewski, Bialenia - wa bas!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Deklaracja Jedności

Post autor: Juraj Zvolynský »

Czcigodny Katechonie,
Doszły mnie wieści o deklaracji, którą w dniu dzisiejszym Waszmość wygłosił. Chciałbym poinformować, że po zapoznaniu się z nią postanowiłem o przyjęciu Katechonatu Venomanii w skład Nowej Republiki Bialeńskiej na zasadach lenna. Co prawda porządek prawny nie określa jeszcze lenn w sposób znany jeszcze z czasów Starej Republiki, nie mniej przez wzgląd i pamięć o dokonaniach Czcigodnego ujmiemy je w taki sposób, aby nie raziło to w Pańską godność.

W momencie publikacji Postanowienia proszę o natychmiastowe zgłoszenie się do Krajowej Rady Informatycznej w celu odpowiedniego przygotowania forum pod Katechonat Venomanii.

Z wyrazami estymy,
Prezydent Republiki Bialeńskiej
Piotr Romanow
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Deklaracja Jedności

Post autor: Andrzej Ordyński »

Przeniosłem dział Venomanii do Ukrytej Komnaty. Katechonat znalazł się na forum Republiki Bialeńskiej.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katechonat Venomanii”