To zrozumiałe...Piotr de Zaym pisze: ↑09 lip 2024, 17:27 Elektrownia - na pewno. Zresztą, jakaś oczyszczalnia ścieków i inne tego typu obiekty - też.
Aż takich detali nie planowałem... ale poddałeś mi pewien pomysł, który kiedyś realizowałem przy planach miast w moim dawnym bialeńskim lennie. Coś wykombinuję...Piotr de Zaym pisze: ↑09 lip 2024, 17:27Przemysł - nie, ale jakaś mała wędzarnia ryb czy może magazyn (chłodnia) przy porcie, bo przecież na pewno tam muszą być rybacy. Z większych budynków - siedziba prefekta (moja - prefekta generalnego - w pałacu, a de facto większej willi), szkoła, poczta, przychodnia lekarska i miniszpital, jakiś większy sklep...
Ale moje pytanie jest takie czy masz jakiś swój pomysł na kształt wsi? Przebieg ulic itd. Czy mam to kształtować dowolnie?
Przyjąłem do wiadomości...Piotr de Zaym pisze: ↑09 lip 2024, 17:27Część turystyczna - południowy wschód wyspy. Z dala od wsi i możliwie z dala od lotniska.
Fajny pomysł.Piotr de Zaym pisze: ↑09 lip 2024, 17:27Na jednym z wzniesień - atrakcja turystyczna, dawny fort zarakacki, bo przez jakiś czas na wyspie stacjonował garnizon wojsk Baronii Zarakata.