Kwestia integracji z II FN

Moderator: Piotr de Zaym

Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Kwestia integracji z II FN

Post autor: Piotr de Zaym »

Wobec pojawiających się sugestii połączenia Bastionu z II Federacją Nordacką, Prefekt Generalny Wyspy Świętej Małgorzaty informuje, że władze Wyspy nie zamierzają się integrować z Federacją. Władze Wyspy zastrzegają sobie możliwość podjęcia właściwych kroków w razie zagrożenia utraty własnego forum.
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Prefekt Generalny Wyspy św. Małgorzaty
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Kwestia integracji z II FN

Post autor: Andrzej Ordyński »

Nie ma takiego zagrożenia. Niezależnie od decyzji Nan Di, forum Bastionu zostaje.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Piotr de Zaym »

Prefekt Generalny Wyspy Świętej Małgorzaty informuje, że decyzja w sprawie dalszego funkcjonowania Wyspy i jej obecności na Bastionie zapadnie do końca maja 2025 r.
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Prefekt Generalny Wyspy św. Małgorzaty
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi ;)
Nadany o 11:04 wpis zarejestrowało o 11:20 :D Cudowni admini tam są!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Karol Keane pisze: 03 lis 2025, 11:22 W kwestii integracji mikronacji z 2FN
Nie ma żadnych planów i żadnej możliwości by Bastion miał cokolwiek wspólnego z Waksmanlandem czyli Federacją Nordacką. Takiej możliwości nie ma i nie będzie - obecnie po ewakuacji tam Nan Di przez Andrzeja i Piotra, jestem jedyną osobą, która utrzymuje Bastion jako taki (serwer, domena, strona, kwestie administracyjne itd.), a ja kolaboracji z Waksmanem nie przewiduję.

Prędzej "wysadzę to wszystko w powietrze" niczym Wołodyjowski i Ketling z (filmu/serialu) "Pana Wołodyjowskiego/Przygód Pana Michała" niż oddam to na żer Waksmanowi i jego poplecznikom.

Oczywiście Bastion to tylko miejsce informatyczne i każdy v-kraj jest tutaj niezależny i może zrobić co chce. Jak ktoś woli ten cały "waksmanland" od Bastionu to "droga wolna", przeszkód robił nie będę, a nawet jak trzeba to pomogę w zabezpieczeniu danych.

Ale Bastion będzie trwał, nawet jakbym sam tutaj miał zostać... :twisted:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Karol Keane pisze: 03 lis 2025, 11:22 Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi ;)
To może pewne przejaskrawienie... Ale faktycznie, obsługa informatyczna jest słaba. Zapowiadano nową jakość i większą nowoczesność, gadano o mikronacjach 2.0., tymczasem jest gorzej niż na "starych" forach.
Może nowa administracja to zmieni.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Andrzej Ordyński pisze: 04 lis 2025, 20:54
Karol Keane pisze: 03 lis 2025, 11:22 Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
To może pewne przejaskrawienie... Ale faktycznie, obsługa informatyczna jest słaba. Zapowiadano nową jakość i większą nowoczesność, gadano o mikronacjach 2.0., tymczasem jest gorzej niż na "starych" forach.
Może nowa administracja to zmieni.
Albo i nie, obłożono to warunkami, czyli mamy do czynienia ze świadomym działaniem.
Nie jest to miły wniosek, wiem, ale tak właśnie jest.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prefekt Generalny”