Zakłady Lotnicze "Ronon Air Tech"

Moderator: Obywatel New Olympia

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Zakłady Lotnicze "Ronon Air Tech"

Post autor: Ronon Dex »

Jutro mam wolne to coś podłubię...
Anastasia Windsachen pisze: 28 lip 2024, 14:35 Pozostanie jedynie kwestia dogadania wysokości wynagrodzenia, którym kierowałabym się tak jak przy GPL - realny czas na przygotowanie i godzinówka w wysokości 200 jednostek waluty (nie wiem czy wolisz rozliczenie w voxach jako że kraj zamawiający to Voxland, czy w fortach. Dla mnie to obojętne)
Szczerze mówiąc to mi te wirtualne pieniądze "zwisają"... nie bardzo chce mi się bawić w te przelewy itp. Mam uraz do tego jeszcze z Bialenii, gdzie pomysły rozliczeń finansowych po prostu zabiły narracyjną gospodarkę. Zresztą jakbyś chciała płacić 200 fortów czy voxów za godzinę to byś szybko poszła z torbami, bo taka "skórka" na samolot to w zasadzie dobra realowa dniówka, a nawet więcej z testami... w sumie to by wyszło ze 20 godzin pracy. :lol:

Może inaczej to załatwimy?

Macie w tym Voxlandzie teren "afrykański"... obok terenu dawnej Samundy. Niestety jak Samunda upadła to straciłem tam swoją "afrykańską działkę". To może jakaś działeczka na tamtym terenie, pod domek myśliwski i prawo do polowań na grubego zwierza? W rewanżu czasem coś bym w Voxlandzie wrzucił... bo akurat bardzo lubię takie tereny w grze Way of the Hunter, to o screeny nie problem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ronon Dex pisze: 28 lip 2024, 14:43 Może inaczej to załatwimy?

Macie w tym Voxlandzie teren "afrykański"... obok terenu dawnej Samundy. Niestety jak Samunda upadła to straciłem tam swoją "afrykańską działkę". To może jakaś działeczka na tamtym terenie, pod domek myśliwski i prawo do polowań na grubego zwierza? W rewanżu czasem coś bym w Voxlandzie wrzucił... bo akurat bardzo lubię takie tereny w grze Way of the Hunter, to o screeny nie problem.
Sambana, co prawda jakoś się tam rządzi własnym prawami jako kolonia i dosyć zaniedbane ziemie, ale może to ma jakiś potencjał. Czy to na chatkę myśliwską czy wspomożenie ze strony organizacji paramilitarnej... Niemniej w ramach wynagrodzenia nadanie ziemi tam jest jak najbardziej możliwe. Normalnie cudzoziemcy musieliby u nas za to płacić, a tak to tutaj będzie w zamian za samoloty. A że i praca większa to i ziemie większe.
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 28 lip 2024, 18:53
Ronon Dex pisze: 28 lip 2024, 14:43 Może inaczej to załatwimy?
Macie w tym Voxlandzie teren "afrykański"... obok terenu dawnej Samundy. Niestety jak Samunda upadła to straciłem tam swoją "afrykańską działkę". To może jakaś działeczka na tamtym terenie, pod domek myśliwski i prawo do polowań na grubego zwierza?
Sambana, co prawda jakoś się tam rządzi własnym prawami jako kolonia i dosyć zaniedbane ziemie, ale może to ma jakiś potencjał. Czy to na chatkę myśliwską czy wspomożenie ze strony organizacji paramilitarnej...
No to faktycznie chyba będę musiał sobie stworzyć mały oddział do ochrony terenu... a, że to zaniedbane to mi nie przeszkadza, raczej szukam czegoś w "dziczy", a nie w cywilizacji. ;) :lol:

Dlatego swego czasu rozpocząłem współpracę z Królową Samundy, ale niestety dziewczyny "zwinęły interes"... :(
Anastasia Windsachen pisze: 28 lip 2024, 18:53 Niemniej w ramach wynagrodzenia nadanie ziemi tam jest jak najbardziej możliwe. Normalnie cudzoziemcy musieliby u nas za to płacić, a tak to tutaj będzie w zamian za samoloty. A że i praca większa to i ziemie większe.
No to się dogadaliśmy... :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 28 lip 2024, 20:02 ...raczej szukam czegoś w "dziczy", a nie w cywilizacji. ;) :lol:
No to idealnie. Jakąś poważniejszą cywilizację to można spotkać w stolicy kolonii i może jakichś kilku rozrzuconych po terytorium miasteczkach. Tak to dzicz, sawanna, kłusownicy, kilometry bez człowieka, czasem może się trafić jakaś bojówka, bo się biją plemiona między sobą, ale wojsko niedługo wparuje to się uspokoi. Idealne wakacje od ludzi

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ten nieszczęsny PS-223 Falkyrie (nieszczęsny bo ten dodatek do MSFS2020 z tym samolotem to tandeta straszna)... jest gotowy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyli wszystko jest gotowe i można np. jutro wieczorem realizować dostawę do Voxlandu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 29 lip 2024, 18:56 Ten nieszczęsny PS-223 Falkyrie (nieszczęsny bo ten dodatek do MSFS2020 z tym samolotem to tandeta straszna)... jest gotowy
Na szczęście więcej wizualizacji z nim nie będzie (raczej)
Ronon Dex pisze: 29 lip 2024, 18:56 Czyli wszystko jest gotowe i można np. jutro wieczorem realizować dostawę do Voxlandu.
Doskonale. Możesz już zaznaczać na mapie, który rejon w Sambanie byś chciał (jeśli to nie problem to podanie km2 obszaru będzie super). Jak wszystkie maszyny dotrą to nastąpi nadanie ziemi

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 29 lip 2024, 22:22 Jak wszystkie maszyny dotrą to nastąpi nadanie ziemi
Wszystkie zamówione samoloty dotarły do Voxlandu: https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.php?p=7066#p7066

Ale z tą ziemią to bez pośpiechu... muszę dotrzeć na spokojnie do starych map (nie mam ich w laptopie, który mam w pracy) i wtedy uzgodnimy szczegóły.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Obrazek

Zakłady Lotnicze "Ronon Air Tech"

ZAMÓWIENIE

Siły Zbrojne Konfederacji Stanów Arcadii zamawiają n/w samoloty:

- 180 wielozadaniowych samolotów myśliwskich typu F-12A;
- 90 wielozadaniowe samoloty myśliwskie STOVL typu F-12B
- 140 wielozadaniowych samolotów myśliwskich pokładowych typu F-12C
- 90 wielozadaniowych samolotów myśliwskich typu F-9A;

Proszę jednocześnie o przedstawienie oferty na:
- samoloty szkolne i szkolno-treningowe,
- samoloty transportowe (równego przeznaczenia w tym latające cysterny),
- samoloty bombowe-strategiczne (dalekiego zasięgu),
- samoloty wczesnego ostrzegania i walki radioelektronicznej,
- śmigłowce bojowe, transportowe i wielozadaniowe (w tym pokładowe).

Sekretarz Obrony
Konfederacji Stanów Arcadii

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Składam podobne zamówienie do KSA :D

Proszę mnie uznać za następnego w kolejce ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Reza I Pahlavi pisze: 02 wrz 2024, 16:12 Składam podobne zamówienie do KSA :D
Czyli co m.in. 140 pokładowych wielozadaniowych samolotów myśliwskich? To ilość samolotów dla dwóch bardzo dużych, atomowych lotniskowców floty! :o :shock:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „New Olympia”