Zjazd Partii Populistycznej

Moderator: Obywatel New Olympia

Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Zjazd Partii Populistycznej

Post autor: Andrew Hordeman »

I kadencja Kongresu dobiega końca. Pierwsze wybory, przeprowadzone jeszcze w dość prowizorycznych warunkach organizującego się dopiero państwa, przyniosły równowagę pomiędzy trzema partiami politycznymi. Minione miesiące doprowadziły do rozrostu demograficznego Arcadii, rozwoju narracji i zbudowania pierwszych zrębów systemu prawnego. Zbliżające się wybory do Kongresu II kadencji będą inne i musimy dobrze się do nich przygotować.

Witam serdecznie Pana Prezydenta @Mark Felt oraz Pana @@Reza I Pahlavi na Zjeździe Partii Populistycznej. Witam również wszystkich @Obywatel Arcadii, którzy przybywają by obserwować nasze spotkanie, czy to jako sympatycy, czy jako świadomi obywatele.

Stoi przed nami zadanie stworzenia listy wyborczej oraz napisanie programu na nową kadencję.

Deklaruję, że zamierzam wystartować w wyborach do Kongresu. A panowie @Mark Felt i @Reza I Pahlavi? Na listach znajdzie się miejsce także dla naszych sympatyków, którzy obecnie nie należą do partii. Jednym z głównych założeń PP jest zapewnienie Obywatelom Arcadii bezpośredniego wpływu na rządy kraju. Wprowadzenie młodych lub niezaangażowanych politycznie obywateli do Kongresu byłoby zgodne z tym celem.

Program napiszemy chyba już po ustaleniu listy kandydatów? Bo to kandydaci powinni stworzyć go wspólnie.
Zapewne w ogólnym zarysie będzie odpowiadał duchowi naszych deklaracji z poprzedniej kampanii: viewtopic.php?p=3793#p3793
/-/ Andrew Hordeman, gubernator Redrock
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Re: Zjazd Partii Populistycznej

Post autor: Reza I Pahlavi »

Dziękuję za informację @Andrew Hordeman i chętnie wezmę udział w obradach PP :D
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

A czy jest Pan zainteresowany startem w wyborach parlamentarnych? Serdecznie zachęcam, przyda się w Kongresie taki aktywny i pełen zapału obywatel.
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Ja oczywiście jestem za tym aby razem podczas zjazdu ustalić program wyborczy naszej partii. Będę wspierał każdego z kandydatów do Kongresu oraz jestem zainteresowany wzięciem udziału w nich - raczej nie ma tutaj kolizji jeśli dobrze rozumiem.
I moja propozycja symboliki naszego ugrupowania.:
Obrazek
Jeśli coś zmienić proszę o informację.
@Obywatel Arcadii zapraszam do przeglądania się debacie oraz oczywiście do wstąpienia w szeregi.
Mr. Hordeman jak zawsze pokazuje swoje umiejętności organizacyjne.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Mark Felt pisze: 31 lip 2024, 19:10 Ja oczywiście jestem za tym aby razem podczas zjazdu ustalić program wyborczy naszej partii
Nieśmiało myślę o tym, by naszym głównym postulatem stało się stworzenie Konstytucji. Ale tutaj musielibyśmy wszyscy razem postanowić, że zaangażujemy się w tę prace. Będzie to projekt czasochłonny.
Co Panowie na to?
Mark Felt pisze: 31 lip 2024, 19:10 Będę wspierał każdego z kandydatów do Kongresu oraz jestem zainteresowany wzięciem udziału w nich - raczej nie ma tutaj kolizji jeśli dobrze rozumiem.
Ja również nie widzę kolizji.
Ordynacja wyborcza wskazuje, że przewodniczący partii może dowolnie rozdzielić przysługujące partii mandaty pomiędzy kandydatów. Proponuję, by mandaty, które zdobędziemy, rozdzielić po równo pomiędzy naszych kandydatów - tak będzie najbardziej sprawiedliwie. W końcu wszyscy zaangażujemy się w kampanię. :)
Mark Felt pisze: 31 lip 2024, 19:10 moja propozycja symboliki naszego ugrupowania
Mi się podoba, nie mam uwag.
Mark Felt pisze: 31 lip 2024, 19:10 Mr. Hordeman jak zawsze pokazuje swoje umiejętności organizacyjne.
Bez przesady. Czasem po prostu ktoś musi zagaić dyskusję. ;)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Oczywiście :D

Jak mogę to chętnie pomogę :)

Konstytucja to bardzo dobry pomysł, a nawet już trochę o tym myślałem, tyle, że w wersji południowej, więc z tą równością wszystkich obywateli może być różnie, hihihi ;)
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Czyli będą pierwsze poprawki proponowane do naszej konstytucji. Nie mogę się doczekać i jak najbardziej jestem za.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Nie tyle poprawki, co po prostu - moim zdaniem - powinniśmy napisać nową konstytucję, która uzupełni naszą Deklarację.

Z radością mogę poinformować, że @Ronon Dex zgodził się wystartować z listy Partii Populistycznej jako kandydat bezpartyjny!
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Ok, to teraz wiem nad jakim konkretnie projektem i czego będziemy pracować :).
Dobrze to mamy jeden punkt - przygotowanie konstytucji.
Witamy Mr. Dexa w szeregach Populistów!
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew Hordeman Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Więc mamy ustaloną listę kandydatów oraz jeden z głównych postulatów.
Mamy jeszcze dwa zadania:
1. Napisanie programu, ustalenie kolejnych postulatów programowych na najbliższą kadencję.
2. Zaplanowanie kampanii wyborczej, m.in. plakatów.

W kwestii punktu pierwszego zapraszam do zabrania głosu znanego z kreatywności @Reza I Pahlavi.
Co do punktu drugiego, Mr @Mark Felt dobrze radził sobie z plakatami. Może i na potrzeby naszej kampanii udałoby się coś stworzyć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacje polityczne i społeczne”