Wymyślmy nazwę waluty
Moderator: Obywatel New Olympia
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
- Azyen J. Hofsteede • Stempel
- Kontakt:
Re: Wymyślmy nazwę waluty
Eee z tego co mi wiadomo, to wygrał pomysł Pana Ronona - 1 Wampum Arcadyjski = 100 Dentali.
Osobiście nie jestem fanem tego pomysłu bo brzmi to jak jakaś waluta z Nibylandii ale trudno się mówi.

Pomysł nie jest mój... "wampumy" wymyślił Andrew Hordeman, ja tylko dopasowałem te "dentale" nawiązując do muszli, z której wytwarzano wampumy.Azyen J. Hofsteede pisze: ↑02 lip 2024, 13:45Eee z tego co mi wiadomo, to wygrał pomysł Pana Ronona - 1 Wampum Arcadyjski = 100 Dentali.
- Azyen J. Hofsteede • Stempel
- Kontakt:
- Friedrich von Baden • Stempel
- Kontakt:
"wampumy" brzmi podobnie do nazwy loga discorda. Mieli go chyba nazwać wumpus..

/-/ Friedrich Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
- Andżej-chan • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nazwa waluty została poparta przez prezydenta Felta, sekretarza Dexa oraz sekretarza Ludoviciego. Chcieliśmy wymyślić nazwę, która nie będzie smutną copy-pastą z reala. Nazwa nawiązuje do indiańskiego środka płatniczego.
Oczywiście nie każdemu musi się ona podobać, ale nie wiem, czy sens ma dyskutowanie w kółko nad kwestiami w których osiągnięto już konsensus. Dalej nie ustalono godła, i chyba na tym powinniśmy się skupić.
Oczywiście nie każdemu musi się ona podobać, ale nie wiem, czy sens ma dyskutowanie w kółko nad kwestiami w których osiągnięto już konsensus. Dalej nie ustalono godła, i chyba na tym powinniśmy się skupić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
Z biegiem czasu, rozrostem Konfederacji może będzie jakaś inicjatywa za tym aby ową nazwę zmienić. Jednak teraz potrzebujemy waluty, która będzie mogła obowiązywać na terenie wszystkich stanów i cieszę się, że udało nam się wypracować taką nazwę, która jest oryginalna tak jak samo nasze państwo.

- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
No nie, jeśli już ustanawiamy walutę to na bardzo długo, żadnych zmian w najbliższej przyszłości. Osobiście ta nazwa mi się nie podoba, bo kojarzy się z pieniędzmi w jakimś afrykańskim bantustanie, ale skoro została wybrana to w to idźmy.Mark Felt pisze: ↑02 lip 2024, 22:21 Z biegiem czasu, rozrostem Konfederacji może będzie jakaś inicjatywa za tym aby ową nazwę zmienić. Jednak teraz potrzebujemy waluty, która będzie mogła obowiązywać na terenie wszystkich stanów i cieszę się, że udało nam się wypracować taką nazwę, która jest oryginalna tak jak samo nasze państwo.