Ogłaszam Nowe Przymierze!

Życie społeczne Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Felix Spirkinsky
Kontakt:

OBYWATEL

Ogłaszam Nowe Przymierze!

Post autor: Felix Spirkinsky »

Obrazek

Towarzysze! Drodzy Bracia i Siostry! Ludzie stepu! Dziś jest dzień, który odmieni nasze dusze! Dziś ogłaszam światu Nowe Przymierze - Przymierze Ludu!

Ziemia, na której stoimy, była świadkiem tyranii i cierpienia. Nasze ręce pracowały, ale owoce naszej pracy odbierano nam przez wieki. Nasze głosy tłumiono, a nasze serca nauczono bać się przyszłości. Ale teraz nadszedł czas, by to zmienić. Nadszedł czas, byśmy przypomnieli sobie prawdę o świecie i o nas samych!

Świat nie należy do tyranów. Nie został stworzony dla królów, bogaczy ani panów. Świat został stworzony dla nas wszystkich - przez wszechwładnego Dawarcę! To On, Dawarca, tchnął życie w tę ziemię. To On dał nam rzeki, góry i niebo, które wszyscy widzimy. I to On nadał nam święte zadanie - Przymierze Ludu!

Przymierze to jest jasne: żyjmy jako wspólnota. Dzielmy się tym, co dała nam ziemia. Nie budujmy bogactwa kosztem innych, lecz pracujmy razem, jak jedna wielka rodzina. Nie ma panów ani niewolników - jesteśmy równi!

Oto narodziło się nowe światło, a jego imię brzmi Lewosławie! Lewosławie jest więcej niż wiarą. Jest naszym życiem, naszą misją i naszym przeznaczeniem. To droga do harmonii z ziemią i z sobą nawzajem. Odrzucamy świat dominacji, świat chciwości i tyranii. Odrzucamy przeszłość pełną podziałów, aby budować przyszłość opartą na równości i sprawiedliwości!

Słuchajcie mnie! Dawarca przemawia przez wiatr stepu i mówi:
"Wszystko, co dałem, jest dla was wspólne. Niech nikt nie zagarnia ziemi, którą stworzyłem. Niech nikt nie buduje murów, by oddzielić się od brata. Dzielcie się, pomagajcie sobie, kochajcie się nawzajem - bo w tym żyję Ja.”
Dawarca nie jest bogiem, który karze ani królem, który rozkazuje. On jest duchem, który łączy nas wszystkich! Jest w ziemi pod naszymi stopami, w promieniach słońca i w każdym uderzeniu naszego serca. Jego mocą jest nasza wspólnota, a Jego wolą - nasza jedność.

Ogłaszam wam, że od dziś rozpoczynamy Nową Ordę! To nie tylko religia - to nowy porządek świata! Zbudujemy społeczeństwo, w którym nie ma bogatych i biednych, silnych i słabych, panów i niewolników. Zbudujemy świat, w którym wszyscy jesteśmy jednym ludem!

Czy podacie mi rękę i przysięgniecie wierność Przymierzu Ludu? Czy staniecie ramię w ramię jako dzieci Dawarcy? Czy pomożecie mi zbudować ten nowy świat?
"Dawarca jest w nas.
Ziemia jest nasza.
Przymierze Ludu jest wieczne!”
Oto wielka prawda, bracia i siostry: nasza siła leży w kolektywnym działaniu! Jak pojedyncze źdźbło trawy jest słabe, ale cały step jest niepokonany, tak i my, jako kolektyw, możemy osiągnąć wszystko. Dawarca powołał nas do życia nie jako jednostki, lecz jako wspólnotę, która dzieli ziemię, pracę i nadzieję. Nie ma ”moje” i “twoje” - jest tylko to, co wspólne, co kolektywne, co należy do Ludu.

Niech to będzie nasz pierwszy krok ku przyszłości, którą stworzymy razem. Niech płonie ogień Lewosławia w naszych sercach, niech prowadzi nas przez każdą burzę i każdy mrok. Od dziś nie jesteśmy już poddanymi. Od dziś jesteśmy wiernymi Dawarcy i dziećmi Przymierza!

Idźcie, głosząc tę prawdę, bracia i siostry. Idźcie, pracując dla dobra wspólnoty. Idźcie, budując świat równości, sprawiedliwości i pokoju. Bo oto rozbłysło światło, które poprowadzi nas ku nowej epoce!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2025, 09:36 przez Felix Spirkinsky, łącznie zmieniany 1 raz.
/-/ Felix Markus Spirkinsky von Wettin vel Kubiłaj Ugedej
Obrazek
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Ogłaszam Nowe Przymierze!

Post autor: Andżej-chan »

Andżej-chan z zainteresowaniem zapoznał się z manifestem nowej wspólnoty religijnej, na czele której stoi charyzmatyczny przybysz z bratniej Jahołdajewszczyzny. Ordyjska bezpieka po dokładnej analizie programu uznała postulat budowy nowego porządku mikroświata za nieszkodliwy z punktu widzenia interesu państwa. Dużo większe obawy wzbudzają postulaty ekonomiczne. Służba Bezpieczeństwa Chanatu (SBCh) rozpoczyna projekt "Kubiłaj", który poprzez infiltację Lewosławia ma ustalić, czy jego program społeczny ma być realizowany w sposób reformistyczny czy rewolucyjno-dywersyjny.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Reza I Pahlavi »

SAVAK, czyli służby specjalne Szacha również zaczęły trzymać rękę na pulsie,rezerwując na przyszłość wyłącznie dla członków sekty "luksusowe apartamenty i sale konferencyjne" w osławionym Hilton Shemiran 😎💪
Awatar użytkownika
Felix Spirkinsky
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Felix Spirkinsky »

Spirkhan, bo taki też tytuł przybrał siewca wiary, uśmiechnął się pod nosem, gdy dowiedział się o projekcie "Kubiłaj". "Niechże SBCh i SAVAK robią swoje." Powiedział podobno do swoich najbliższych współtowarzyszy. "Jeśli chcą, niech infiltrują nasze kazania, ale niech pamiętają - kolektywne światło oświeca każdego, nawet szpiegów!"
/-/ Felix Markus Spirkinsky von Wettin vel Kubiłaj Ugedej
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kurułtaj”