Tajemniczy Pollin

Życie społeczne Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Tajemniczy Pollin

Post autor: Andżej-chan »

Jeśli ci delikwenci są reprezentantami deep state, to wolałbym ich nie rozjeżdżać, bo nie chcę mieć do czynienia z nowym Oswaldem. :?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Nie masz planów na Halloween? Sprawdź!

"Tajemniczy Pollin", jedyne we współczesnym mikroświecie czasopismo o zjawiskach niewyjaśnionych i teoriach spiskowych, z okazji Halloween/Dziadów/Zaduszek zachęca do przypomnienia sobie naszych archiwalnych wydań. Jeśli ktoś wciąż odczuwać będzie niedosyt, zapraszamy do zapoznania się z wydawanymi jakiś czas temu w Bialenii "Wieściami Anomalnymi", poruszającymi podobną tematykę.

Archiwum "Tajemniczego Pollinu" (5 numerów): https://bastionpollin.pl/noty-kategoria ... czypollin/

Archiwum "Wieści Anomalnych" (10 numerów): https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... order=desc
Awatar użytkownika
Burek Stempel
Kontakt:

Post autor: Burek »

Opowiem Wam o zjawisku paranormalnym, które mi się zdarzyło (wczoraj). W pewnym momencie, będąc w domu i nosząc domowe ubrania (których nie noszę nigdzie indziej) zobaczyłem na nich plamy krwi (albo czegoś innego-czerwonego). Ale nie miałem żadnej rany, z której ta krew mogłaby pochodzić, nie jadłem ani nie piłem też niczego, co mogłoby mnie tak poplamić. Nikogo też nie zraniłem ani nie zabiłem.

Myślę, że to znak, że mogę niedługo umrzeć.

PS: Ta historia wydarzyła się naprawdę.
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Czerwona plama to symbol zbrodni, tak jak pan Słowacki napisał. Czy nie zabił pan ostatnio swojej siostry?

Pozdrawiam cieplutko i zachęcamy do nadsyłania kolejnych listów do redakcji.
Awatar użytkownika
Burek Stempel
Kontakt:

Post autor: Burek »

Andżej-chan pisze: 07 lis 2024, 19:30 Czerwona plama to symbol zbrodni, tak jak pan Słowacki napisał. Czy nie zabił pan ostatnio swojej siostry?

Pozdrawiam cieplutko i zachęcamy do nadsyłania kolejnych listów do redakcji.
Nie mam siostry... chyba że... o nie!
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Reza I Pahlavi »

Duchy w Shemiranie!

Podobno w pałacu Szacha w stolicy Imperium Anxi służba pałacowa widuje czasem nocami dwie zjawy z odległej przeszłości kraju,gdy władali Anxi wojowniczy przybysze z odległego Zachodu. Służący Szacha twierdzą,że jest to jeden z władców przybyłych z daleka,chodzący w purpurze,który w przeszłości władał krajem jako syn zdobywcy i człowiek, który zjednoczył obce i miejscowe elity w jedną całość rządzącą wielkim Imperium. Jego matką była księżniczka Anxi, więc próbuje się porozumieć ze śmiertelnikami, używając jednak bardzo archaicznej mowy i domaga się, by Szach zszedł nocą do jego grobowca i złożył przodkowi ofiarę z wina oraz jagnięcia jako jego bezpośredni żyjący potomek. Towarzyszy mu duch jego wiernego generała będącego kiedyś satrapą dwóch najważniejszych prowincji królewskich, który jednak słabo mówi w języku mieszkańców i rozmawia ze zjawą władcy w języku typowym dla dawnych zachodnich zdobywców. Wiadomo z kronik historycznych, że służył tak zdobywcy Anxi jak i jego królewskiemu synowi. Kto by pomyślał!

Duchy w Anxi! ☺
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Bardzo interesująca i mrożąca krew w żyłach historia. Redakcja "Tajemniczego Pollinu" chętnie wyśle swojego korespondenta do Anxi, by zbadać tajemnice tego kraju. Czy Szach wyraża zgodę na taką działalność? :)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Reza I Pahlavi »

Oczywiście, a nawet korespondent Tajemniczego Pollinu będzie mógł zejść razem z Szachem do podziemi tegoż grobowca i weźmie razem z nim udział w składaniu czci jego szlachetnemu przodkowi. Nauka przede wszystkim, a ludzie muszą wiedzieć o takich rzeczach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kurułtaj”